Svensk seger i England 2023

På ett besök hos min gode vän Torbjörn Lindblad (GMK) så såg jag en skulptur i form av ett par handbojor. Jag insåg strax att det var en form av prispokal.

Genast utfrågades Torbjörn om denna tingest och han sa lite förläget att han ”…visst råkade vinna en liten trolleritävling i England”.

Jag undrade naturligtvis varför jag inte hört eller läst något om detta, men sådan är Torbjörn som person. Han lyfter gladeligen andra men slår inte gärna på sin egen stora trumma. Därför så plockar jag fram trumpinnarna och trummar allt jag kan.

Det hölls traditionsenligt en trolleritävling i samband The Christian Magicians UK Conference 2023 som är en träff för utövare och entusiaster inom Gospel Magic.

Torbjörn Lindblad förärades det åtråvärda Vandringspriset The Peter McCahon Trophy for Outstanding Comedy.

Det här är ett pris som inte delas ut varje år utan artisten måste först nomineras utav en av styrelsens förtroendevalda och därefter genomgå en strikt bedömning av juryn för att matcha den höga standard som krävs. Allt detta utan artistens vetskap.

The Peter McCahon Trophy for Outstanding Comedy har delats ut tretton gånger på sjutton år och bland vinnarna kan vi hitta bl.a. Mark Shortland.

År 2023 gick priset till Torbjörn Lindblad från Göteborgs Magiska Klubb.

Grattis!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.