Cirkus Brazil Jack 2010

Återigen missade vi cirkusens föreställning i Nyköping så det blev till att åka till Norrköping den 8 september, då man gav den första av tre föreställningar där. Årets program nådde inte upp till den toppföreställning som man hade 2009 ”“ där var det många akter som fastnade i minnet.

I den gräsbevuxna manegen fick vi först se en charivari med fart och fläkt, Daniels spännande akt på fristående stege, och clownen Francescos första nummer ”“ bumerang och svävande jordglob. Han är hårt arbetande och mycket mångsidig och kommer åter och åter med sina omväxlande entréer, bl.a. musik ”får inte spela här”, eldjonglering. Gillade att han uppmärksammade en handikappad i publiken. Pat Clarrisons Hot Dogs tycker jag alltid mest bara går ut på ett evigt jagande av de ”olydiga” hundarna. Dragomir-truppens tre män och en kvinna har bl.a. med rysk stång i sitt framträdande. Yvonne Lubben framför sina ponnies före pausen.

Yvonne börjar andra avdelningen som ryttarinna. Jonglören Daniel imponerar med sina bollar, ringar, käglor  och eldfacklor ”“ men Leos insatser bakom honom tycker jag tar bort uppmärksamheten från Daniels akt. Programmets stora nummer är Dragomir-truppens språngbrädes akt med 7 personer som bl.a. gör salto till fyra man högt. Final med alla artister och cirkusdirektrisen Carmen Rhodin i manegen. Sexmannaorkestern hjälper till att framhäva den rätta cirkusstämningen. Nu när man slutat med inspelad musik så kanske man också kan hoppas på en proffsig presentatör ”“ det skulle höja upplevelserna.

 

 

 

 

Foto Gertrud Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.