I händelsernas centrum

 Ett besök hos Christer och Gertrud Nilsson i Nyköping är att vara i händelsernas centrum när det gäller att sprida senaste nytt inom magin. Från olika håll kommer det in text och bilder med information, dessutom är Christer är själv aktiv i att söka nyheter i olika källor. 

 Vissa texter kan användas direkt och andra måste redigeras av Christer. Bilder måste ofta justeras för att passa på bloggen och det arbetet står Gertrud för.  Sedan publiceras det på www.magiarkivet.se 

Material som handlar om en specifik trollkarl printas ut och sorteras in i den aktuella trollkarlens mapp. Deras samling med information om i första hand Sveriges trollkarlar är enorm. Väggarna på kontoret täcks av pärmar som är märkta från A ”“ Ö, och i skåpen hänger mappar med trollkarlars material. Det är denna samling som ligger till grund för boken Sveriges Trollkarlar som Christer Nilsson skrev och publicerade 2007. 

Det är ett stort arbete och engagemang som ligger bakom bloggen www.magiarkivet.se och jag förmodar att du tycker det är lika intressant att läsa den som jag gör. Tänk på att det är andra grupper än trollkarlar som också läser bloggen, såsom arrangörer och mediefolk. Det är viktigt för en aktiv trollkarl att synas, och då är denna blogg ett sätt. Sänd såväl små som stora nyheter till christer@magiarkivet.se så sprider han det vidare. 

I snitt är vi 150 (sommartid ”“ högre antal på vintern) som varje dag besöker www.magiarkivet.se och med de siffrorna ligger denna blogg  högt i den tabell som grundar sig på antal besök. Det var häftigt att för en stund få vara i händelsernas centrum. 

Christer på sin ”arbetsplats” Sveriges Magi-Arkiv.

Text och foto  Conny Ray

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.