MIC:s aprilmöte

Prick 18.30 hälsade Moderna Illusionisters Cirkels president Mats Ungerstedt alla välkomna och lämnade ordet till kvällens värd, som var Willardo. Han presenterade kvällens program ”Trolleri från Gnällbältet” inför den fulltaliga publiken.

Först ut var Filiokus Fredrik. P.g.a. snöhinder var han en av de många som inte kunde komma till februarimötet, då han skulle varit ”stjärnan” ”“ men nu tog han igen detta. Inledde med en kort presentation: Har varit anställd av Folkets Hus och Parker i 10 år för att resa Sverige runt och underhålla ”“ i år med showen ”Trollerilådan”. Det var Conny Rays korttrick som fick in honom på trolleribanan. Han har skrivit flera trolleriböcker ”“ som sålts i över 25 000 ex! Just nu är Fredrik helt galen i trollerivaser! Och det var det hans program mest skulle handla om ikväll. Men som den allsidige artist han är gav han även prov på Trouble Wit, buktaleri och skuggfigurer.

Men det var om bollvaser som det handlade mest. På sitt medryckande och glada sätt delade Fredrik med sig av allt han lärt sig om sådana. Och som han demonstrerade ”“ ingen av de närvarande hade en aning om att bollvaser fanns i så många variationer och med så många olika effekter! Det är många olika vaser Fredrik på ganska kort tid lyckats samla ihop. Och han nöjer sig inte med att samla dem ”“ han forskar, studerar, skriver ner. Och det skulle inte förvåna mig om han en vacker dag doktorerar på bollvaser! Alla fann detta timslånga inslag intressant och det belönades med kraftiga applåder.

Efter kaffepausen lyckades Willardo så småningom få deltagarna loss från Fredriks, Dannymans och Tommy Aarnas ”Trollerisaker.se” salustånd och kunde presentera Leo Kim som glatt visade oss en trekortskonst med fyra kort. Jesper ställde upp som medhjälpare och fick välja stol att sitta på ”“ och han valde den förutsagda. Ett signerat kort rivs sönder och görs helt och när Jesper gör det samma så blir det också helt men lite fel”¦ Ringspelet klarade Jesper av lika elegant som Leo ”“ och så kom ett avslutande korttrick.

John Lukas förstörde tyvärr sin akt genom klumpigheter som att ta fram trollstaven ur gylfen och fråga om åskådarna vill känna på hans bollar”¦  Att ta fram ett valt kort på rekordtid misslyckade (eller var det bara otydligt?). En bägarspelsrutin med tennisbollfinal var det väl inga större fel på.

Eleganten Willardo bjöd på scenmagi till musik: Färgändrande käpp till lysdioder på band, som blir till en duk med dioderna på. Tre-ring-spel. Scarf genom halsen som blir till Indiska repet. Ljus till duk. Zebra Silk som åter blir svart och vit duk. Vin i tidning, ”Zombie”-bollen. Vinflaskan blir Silk Fountain och jätteduk. Producerade dukar blir till cape.  Proffsigt som vanligt!

Under kvällen fick vi även en del intressant information:

”¢ Lee Alex ger lecture för MIC-arna den 24 maj.

”¢ Janne Näsström ger sin helaftonstrollerishow i Ankarsrums Folkets Hus fredagen den 30 och lördagen den 31 juli. Det kan även bli en trollerifestival under hela juli här om det går som Janne vill. MIC ställer upp som partner. Ytterligare upplysningar kommer givetvis på denna blogg eller maila trolleri@nasstrom.se

”¢ Harries 100-års-jubileum firas den 25 och 26 september med en förkväll den 24:e. Jubileumspaketet kostar 999:- Lördagshow med middag, överraskningar och mycket kul, två seminarier (Tim Star t.ex.), close up-show, familjeföreställning och en massa dealer (som skippar Lund till fördel för 100-årsjubiléet). Scandic blir kongresshotellet och showerna ges på Arbis-teatern. Här är 100-årsjubiléets hemsida:   www.harriesmagi100ar.se

Filiokus Fredrik med  Trouble Wit

 

                                                                                                    

Leo Kim

 

 

 

 

 

 

 

John Lukas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Willardo

Foto Gertrud Nilsson

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.