MIC:s majmöte

Moderna Illusioisters Cirkels månadsmöte den 3 maj samlade ett 40-tal medlemmar för att få se “Magiskt hopkok från Jönköping”. Jimmy Carlsson ställde fram sitt bord som tyvärr tappade två ben – men snabbt dök två damben upp som ersättare. Efter ett korttrick visades en mystisk apparat fram (se bild) där en röd lampa tändes då man tryckte på en röd knapp osv. Men man kunde blanda om både lampor och knappar hur som helst – allt fungerade perfekt i alla fall.  

    

Jimmy Carlsson

De Contra visade delar av sitt close up-program. Tjuga blev en tusenlapp, duk bort och fram i handen, flashtråd blev guldkedja, reprutin, hel kortlek trollades bort, 10 kort i åskådares hand blir 13 och sen 16. Att De Contra om något halvår fyller 90 år kan ingen tro!

Jimmy gjorde en boktest innan Göran Kalås trädde in på scenen. Han visade kedja och ring-rutin, vald duk ramlar från en klädhängare och ett korttrick. Han berättade så lite om trollkarlars möjligheter att skydda sina uppfinningar genom patent, copyright och hemlighållande.

De Contra reptrollar för Maria

      

De Contra, Göran Calås

    

MIC-foton Gertrud Nilsson

Jimmy avslutade med ett korttrick, Newton´s Nightmare där man kan sätta tyngdlagen ur funktion (lite i alla fall) och mentalboxen. Men det var den avancerade modellen av mentalboxen där man t.o.m. kan låta åskådaren dölja färgkuben mellan händerna och trollkarlen kan säga vilken färg som är överst.

Jönköpingsgänget, som inte har någon förening men träffas då och då ändå, avtackades med applåder och var sin trollerimöjlig MIC-keps. En hel del köp, sälj och byt förekom liksom kaffepaus givetvis. Dessutom upplystes vi av MIC-presidenten om seminariebesök  den 24 maj av Lee Alex, som lär ut quick change-teknik och säljer en hel del, påmindes om att den 5 juni är det MIC:s stora försommarfest med Holger Wästlund-seminarium, stor auktion m.m. och att Michael Ammar är bokad och klar till Harries 100-årsjubileum den 24-26 september.

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.