Tim Star på MIC

Den 4 oktober hade Moderna Illusionisters Cirkel sin klubbafton. Den här kvällen är alltid lite speciell ”“ föreningen bjuder på mat, bra trolleri och en present till alla. I år var Tim Star ensam gästtrollare. Han har ju tidigare gett ”15 minuter med Tim Star” på våra möten ”“ nu ville han ge en hel kväll. Och vilken kväll det blev!

De 41 anmälda medlemmarna satt tysta som möss när Tim började sin lecture med att ge lite scentrolleri. Ringspelet med samma musik som han alltid haft till denna rutin, fortsatte med duk ur duk och papegoja ur dukarna. Tim använder de ringar som han tillverkade själv när han jobbade som plåtslagare i Nyköping ”“ många år sedan allts唦 Redan då använde han en egen idé på locking key ring. Vi fick så lära oss en enkel men effektiv metod att ladda dukarna till duk ur duk.

Med Birgitta visade Tim en kul effekt på hur trollkarlen kan få vatten att stanna i ett glas bara genom att täcka det med en bit toalettpapper ”“ medhjälparen lyckas inte”¦ En korteffekt med en historia om hur farfars far spelade kort i Las Vegas.

I pausen åt vi kycklingfilé, råstekt potatis, sallad, kaffe och äppelkaka. Jättegott! Jimmy Carlsson berättade för oss som första förening om den stora trollerishow som han kommer att ge nästa år i Jönköping ett par veckoslut. Mer information kommer här vad det lider!

Tony Curtis har ju nyligen avlidit och han lärde Tim ”Every pose is a picture” ”“ något som han haft nytta av att tänka på och rekommenderade oss att göra detsamma. Att vi ska lära oss the basic i trolleriet först innan vi fortsätter, var ett annat guldkorn att ta vara på. Med hjälp av Britt fick vi se Stabbing a card med ett signerat kort. Det var imponerande och inte mindre när vi fått veta hemligheten med den specilla gimmicken och metoden som Tim använder! Allt som Tim gör är så genomtänkt in i minsta detalj! Likaså med den speciella gimmicken Tim använder vid sitt kort i plånbok!

Några korttrick, bl.a. där fyra valda kort blir de fyra essen, vilket imponerade både på oss och på Lennart Green – och ett nytt bättre sätt att göra ett kort kort på.

En ny typ av Chop cup har börjat tillverkas av Tim och ett ex lottades ut och vanns av Jimmy Carlsson. Den cup tiilverkas i koppar, tenn och antimon vilket har många fördelar. En cup delades också ut till MIC:s president Mats Ungerstedt som gåva ”“ ”It´s good to be a president””¦

Ja, vi har det bra vi medlemmar i MIC ”“ får undervisning på detta fantastiska sätt och blir bjudna på mat och kaffe! Och present! Som denna kväll var en reproduktion av en gammal Harriesaffisch.

 

Tim Star med ringspelet och med förklaring av duk ur duk.

Ett vattenexperiment med Birgitta.

 

Ett korttrick. Tim Stars speciella Kort i plånbok-gimmick.

Stabbing a card med hjälp av Britt

 

Hur ett kort kort ska skäras. Jimmy Carlsson informerar om sin kommande show.

MIC-foton Gertrud Nilsson

Läs om Tim Star här: http://www.folkbladet.se/nyheter/norrkoping/artikel.aspx?articleid=5371280

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.