Trollerilandskamp

Det hela började med ett samtal under SM i trolleri 2009, som GMK arrangerade. GMK (Göteborgs Magiska Klubb) och MCÅ (Magisk Club Århus) började smida planer, som så småningom resulterade i en landskamp i Horsens, Danmark, den 16:e januari 2010.

Vilka som skulle tävla för GMK kom att avgöras i det årliga klubbmästerskapet. De fem bäst placerade, som också skulle med på landskampen, skulle få representera GMK och Sverige. De tre pristagarna blev Noel  Larsen-Heath på första plats , Marin Rosvall på andra plats och Torbjörn Lindblad på tredje plats. Utöver detta kvalificerade sig också Gustav Örtenberg och Dan Regnander.

Så kom det sig att den 16:e dagen, anno 2010, steg sjutton trötta GMK:are upp okristligt tidigt och hasade sig ner till Stena Line-terminalen*. Men inga sura miner fanns så långt ögat kunde nå. Glada och sugna på att trolla bort Danmark gick magikerna ombord på färjan som snart lämnade hamn och drog söderut mot Fredrikshavn. Väl framme gick färden vidare i en förhyrd buss och några timmar senare var vi framme i Horsens.

Efter att ha checkat in, och inmundigat en liten matbit på stan, begav sig alla trollkarlarna till Hantverkarhuset, där landskampen snart skulle gå av stapeln. Företrädare för Sverige var i ordning följande: Noel  Larsen-Heath, Marin Rosvall, Torbjörn Lindblad, Gustav Örtenberg och Dan Regnander , Danmarks tävlande var: Michael Baadsgaard, Kim Oechsle Hansen, Kim Andersen, Anders Bæk Møller, Morten Aagaard Kjærulf.

Medan Sverige bjöd på visuella uppträdande ”“ med bland annat rep, dukar, bollar, changebags och risskålar ”“ stod Danmark för mer renodlade kortrutiner. Undantaget var sista tävlande, Morten Aagaard Kjærulf , som bjöd på en trevlig myntrutin. Alla tävlande gjorde mycket bra ifrån sig och drog ner stora applåder. Efter tävlingen gick alla en trappa ned för att äta en härlig måltid. Sällan har väl så många kortlekar legat på ett matbord samtidigt?

Sedan var det dags för det stora ögonblicket då resultatet skulle tillkännages. Danmark vann med rätt stor marginal. Men lika glada var väl svenskarna för det!

Nästa år blir det vår tur att bjuda över danskarna till Göteborg för att ta tillbaka pokalen. Detta är säkert början på en årlig, vänskaplig landskamp!

Så Danmark ”“ se upp för året 2011. Då blir det revansch!

* Stort tack till Martin Rosvall, också känd som A:son B:son C:son, som ordnade så billiga biljetter åt oss! 

Samuel Varg Thunberg

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.