Decemberträff med GMK

Varje år kommer den som en för tidig julklapp. Decemberträffen i Göteborgs Magiska Klubb.

På programmet stod det introllning av nya trollkarlar, klubbmästerskap (som i år var utökat till 5 minuter per akt) och den årliga auktionen. Stämningen låg i luften och alla var spända på hur kvällen skulle sluta.

Ordförande Martin, Ason Bson Cson, Rosvall, hälsade välkommmen och presenterade programmet. Kvickt där efter var det dags för våra tre aspiranter att visa sina färdigheter. Först ut var Jonas som visade prov på ett rutinerat program. Han var säker på scenen och hade många goa skämt som han blandade in i sitt trolleri. Efter Jonas var det Toms tur att visa upp sig. Tom har en egen stil med ett skönt berättande. Han vävde tricken på ett skickligt sätt och överraskade på slutet. Sist i skaran var Andreas. En säker kille som blandade mentalism med andra effekter. Många goa skratt kom det ur hans fingerfärdiga program. Tre mycket begåvade trollkarlar som gick in och visade var skåpet skulle stå. Naturligtvis är de varmt välkomna i vår klubb.

 

Jonas, Andreas, Tom. Affe Paffe

Tempot höjdes och vips var klubbmästerskapen i full gång. Efter överläggning i tävlingsledningen var det till slut 14 deltagare i 2011 års upplaga av klubbmästerskapen.

1. Danolan började med ett korttrick där åskådarens kort viks och vände sig på ett finurligt sätt.

2. Tobias gjorde en annorlunda oil and water-rutin.

3. Affe Paffe fick fem åskådare att i hemlighet välja varsin boll, varav en var olik. Ett slags lögndetektortest utfördes.

4. Isidor trollade med bollar till musik.

5. Tricktor visade oss Belgisk poker.

  

Isidor, Tricktor

6. Devon fick tre åskådare att välja var sitt kort och sedan själva hitta dem på ett snyggt sätt.

7. Dusenberg pratade om slumpens val.

8. Christer W berättade om Painless Parker och trollade med tänder, historieberättande och trolleri på ett annorlunda vis.

     

 Devon, Christer Willén

9. ChristaBuu visad ett tvättstreck på ett underhållande vis.

10. Samuel V gjorde något som han kallade för rysk roulette i Las Vegas.

 

ChristaBuu, Samuel Varg Thunberg

11. Gaston trollade till musik och pratade samtidigt om voodoo.

12. Jakob slukade ett ballongsvärd till musik.

13. Tally fick två signerade kort att vända sig och sedan smälta ihop.

14. Noel visade prov på pokerfusk med olika blandningar.

Mycket underhållande från alla tävlanden och många fina rutiner levererades. All respekt till er i – mina ögon är ni alla vinnare. Och när alla tävlande gjort sitt var det uppdukat för fika av vår eminente klubbmästare Torbjörn Lindblad. Mackor, kaffe och läskeblask stod på menyn och medan det fikades räknades det röster och dukades fram till auktion.

Ett resultat stod klart och det blev Noel Heath Larsen som knep hem segern tätt följd av Robert Devon och på en tredjeplats Mikael Tally Hernström. Grattis till er och bra jobbat alla ni andra.

  

Pristagarna Tally, Noel, Devon. Auktionsutroparen Martin Rosvall

Första, andra tredje var frasen som skulle fylla nästa del av kvällen. Martin, Ason Bson Cson, Rosvall ropade ut en mängd olika rekvisita, tidningar och böcker. Det var mycket trevligt och buden stod som spön i backen. Även om det mesta gick till Christer Jönsson i Halmstad så kom många andra hem med en mängd nya, spännande saker. Tack till Christer Wilén som höll koll på alla buden och vem som köpt och sålt vad. Tack även till Leif som hjälpte till att plocka fram objekten som skulle klubbas ut.

Till sist tack alla för en trevlig kväll med ca 60 personers deltagande, kul och vi ses igen nästa år.

God Jul och Gott Nytt År! till er alla 

Martin Ason Bson Cson Rosvall/ordförande i Göteborgs Magiska Klubb

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.