Helt Magiskt

Anders Björkman i Expressen Nöje den 2 oktober: Utdraget och trist hokus pokus

“Helt magiskt”, SVT:s nya stora lördagsnöje, visade sig vara en illusion. Hokus pokus – och där var bara en avslagen show. Magiska nummer är dålig tv. Framför allt för att tv i sig är tricks. Med tv:s hjälp kan alla vara trollkarlar och de stora spektakulära numren, de luktar kamerafusk.

“Helt magiskt” är påkostad underhållnig inför publik i tio lördagar. TIO lördagar – och jag som tittade på klockan efter tio minuter.
Innehållslösa dokusåpaintervjuer, en tävling ingen bryr sig om och dålig stämning. En timme borde vara en halv.
Programidén är engelsk och vänder sig till familjepubliken och jag tror det är spännande för 11-åringar, men för vuxna blir detta snabbt tjatigt.
Jag har inget emot de tre trollkarlarna, jag har inget emot de två programledarna – men producenten förstår inte vad kameran ska visa.
Man kan inte klippa in andra bilder i numren, tittarna måste få följa vad magikern gör, annars blir det ingen effekt – och trovärdigheten i tv är redan låg.
Jag har sett premiärprogrammets alla nummer utom ett på scen, där de varit bättre. Framför allt det bortschabblade dödsbordet, där tv-kameran blandade sig i numret.
Som jag skrev i inledningen: television är ett stort fusk i sig och om de dessutom ska hjälpa till med klumpiga klipp, då är alla inblandade förlorare.
Och detta ska pågå fram till jul…

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

4 reaktioner till “Helt Magiskt”

  1. Instammer helt och hallet med expressens text.
    Klockren beskrivning av programmet.
    Synd for magin i Sverige.

  2. Jag tror inte ovanstående synpunkter är typiska. Av alla de professionella trollkarlar jag hört åsikter från (lekmäns har jag inte hunnit höra) så är de mycket positiva till programmet. Visst kan man ha synpunkter på t.ex. klippningen, på mängden program – 10 är nog i mesta laget, “straffet” osv. Men när fick trollerikonsten så här stor uppmärksamhet i både TV och media? Och trollkarlarna gör ju ett utmärkt jobb! Själv gläds jag åt att det är få “dra ett kort och jag hittar det”!

  3. Jag tror inte ovanstående kommentarer är representativa! Av alla de professionella trollkarlars åsikter jag hört (lekmäns har jag inte hunnit få några) så är alla väldigt positiva till programmet. Visst kan man ha åsikter om t.ex. klippning, mängden program – 10 blir nog i mesta laget, “straffet”. Men när fick trollerikonsten så här mycket uppmärksamhet i press och TV!
    Och trollkarlarna gör ju ett jättebra jobb. Själv gläds jag åt de få “dra ett kort och jag hittar det”…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.