MIC:s februarimöte

Moderna Illusionisters Cirkels första möte för året blev en riktig kanonstart för Norrköpingsföreningen. ”Magiskt hopkok från Linköping” var titeln på kvällen och Mr Goran/Göran Nordfeldt var kvällens värd. Han hade ”“ precis som man bör ”“ lagt ner en hel del arbete på att få ihop ett gäng trollande medlemmar ”“ idag från just Linköpingstrakten – och satt ihop programmet med eftertanke.  Glädjande var att man lånat en diskret, snygg bakgrund till artisterna.

Presidenten hälsade som vanligt välkommen och speciellt gästen Kenneth Jensen, som åkt med Dannyman och Sunshine från Stockholm.

Goran tog över, berättade lite om kvällens program och visade Mystiska Vinbodegan. Goran höll ju ihop programmet och hoppade in mellan varje artist och visade då t.ex. Gipsy Thread (kvällens röda tråd), episod med ballonger, penna genom spelkort, fingergiljotinen, korttrick med ballonger, pianotricket ”“ allt med annorlunda föredrag och presentationer.

Kvällens gästartist var Mikael Torin ”“ han bor nämligen i Norrköping. Han visade till musik sin nya close up-akt som innehåller myntfångst, myntrutiner, produktion av flaska, kortlek ur duk, Coin Matrix m.m. Allt väl komponerat och utfört ”“ mycket bra!

Charlie Stone gjorde med hjälp av Miss Sunshine ett mentaltrick med en ESP-lek.

Tomas Blomberg framförde sitt trick Time after Time, som finns med i DVDn 21, där den beskrivs så här: ”An amazing principle. Three spectators, a shuffled deck and a series of random events leading to three impossible card revelations that will probably even fool the performer.” Härligt att få se Tomas göra – och även berätta om och förklara ”“ detta korttrick, som är enormt! Köp DVDn och se själv! (Finns hos alla dealers)

Så gick vi två trappor upp och fikade till Hemgårdens rimliga priser samt pratade trolleri.

Tommy Aarna gav en åskådare en påse att hålla, varefter sex kort med föremål på (guldklocka och liknande dyrbara föremål och en tändare) visas och åskådaren väljer ett. Det blev tändaren och en sådan fanns också i påsen som åskådaren fick med sig. Ett mentalexperiment med åtta figurer, varav det som väljs har förutsagts. Missmade Queen i jätteformat. Trick med två damer och en kung till roligt riktigt aktuellt föredrag!

Lars Rolander berättade att han började trolla i 20-årsåldern, om sin början med hjälp av Jonnie Casino och Aage Darling, om sin tid som trickredaktör i TROLLKARLEN och mycket mera. De senaste fem åren har han varit helt borta från trolleriet men är nu åter i sin favorithobby. Intressant men det blev för långt i detta sammanhang. Lars avslutade med lite tips och idéer, med repringarna och en reprutin.

Jonas Lindblad var den siste artisten och med hjälp av Ulla Harries lyckade han förvåna oss alla med ett fantastiskt korttrick. Light and heavy box fungerade tyvärr inte men Jonas hade en out ”“ ett korttrick till.

Mr Goran tackade alla medverkande och en entusiastisk publik ”“ och så var det fritt fram för köp, sälj och byt hos Tommy Aarna, Dannyman och Miss Sunshine, Mac Barry och Don Feri samt sedvanligt mingel.

MIC brukar ha hela årets aktiviteter klara men i år har styrelsen bara Årsmötet den 7 mars (värd styrelsen), Försommarfesten den 28 maj (värd Ulf Kjell-Berger), Klubbmästerskapet den 5 september (värd Mats Ungerstedt), Klubbaftonen den 3 oktober och Lilljul den 5 december klara. Till övriga månadsmöten har man begärt in idéer från medlemmarna, som vi hoppas ska överösa styrelsen med nya, annorlunda idéer!

  

Mr Goran

 

Mikael Torin

Charlie Stone och Miss Sunshine

Tomas Blomberg med tre åskådare

 

Tommy Arna

 

Lars Rolander

Jonas Lindblad och Ulla Harries

Här en länk till ett videoklipp från kvällens möte: 
http://www.youtube.com/watch?v=bpmUedrBBzk
Filmat av Jonas Lindblad

MIC-foton Gertrud Nilsson

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

En kommentar till “MIC:s februarimöte”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.