Nytillskott i Magi-Arkivet

Bengt Svensson/Besvéno har donerat en del intressanta föremål. En transportlåda, som snabbt går att förvandla till ett trolleribord. Detta har använts Max Torello (1917-1986). Benen dras loss från lådan och denna ”“ innehållande rekvisitan ”“ placeras på benpartiet, och sen var det bara att börja trolla. Proffsigt tillverkat och med Torellos namn på. Glödlampan som lyser utan elanslutning. Denna version är annorlunda och kan ha tillverkats på 1950-talet av Gunnar Ousbäck. En ask för close up-rekvisita som tillhört Carl-Oscar Howing/Cagoni (1917-1997). Asken är tillverkad av en bokbindare i form av en bok med Howings namn på och innehåller diverse småtrick.

”The Electronic Simplicity Headline Prediction” från 1983 som använts Hans Wallin/Mr Maago (1951-2011) har skänkts av hans änka Kerstin Kimsjö Wallin. Det är en oerhört fiffigt omarbetad bandspelare. Trollkarlen utlovar att han kan förutsäga t.ex. tidningrubriker. En vecka före föreställningen överlämnar han en kassett, som inlåses i kassaskåp. Denna är oinspelad. Vid föreställningen tas denna kassett fram och placeras i bandspelaren ”“ och rätt rubrik i dagens tidning återges.

Trollkarlen har en kassett på vilken han talar in den rubrik som står i dagens tidning samt för in denna i apparatens undersida. När den tidigare inlåsta kassetten placeras i bandspelaren på normalt sätt så spelas istället den av trollkarlen insatta kassetten upp ”“ men samtidigt spelas det talet in på den kontrollerade kassetten, så det är bara för kontrollanten att ta ut kassetten och gå hem och spela upp den!

Hans Wallin tror jag var ensam i Sverige med denna metod och han gjorde denna förutsägelse med stor succé och reklam flera gånger, både med tidningrubriker, idrottsresultat etc.

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.