TV-programmet Rampljuset

Nu håller vi på att leta efter tävlande till nästa omgång av Rampljuset i Sveriges Television och undrar om möjligtvis någon skulle vara intresserad av att vara med?

Rampljuset är en talangjakt som spelas in på Skånes Dansteater i Malmö. Vi påbörjar inspelningarna i slutet av april, och i mitten av maj har vi utsett en vinnare av de artister som tagit sig ända till finalen.

I varje program uppträder fyra artister, som var och en ska ha förberett ett framträdande på 2 minuter och 30 sekunder. Varken mer eller mindre. Artisternas enda uppgift är att underhålla publiken. Om publiken tappar intresset för scenframträdandet trycker de på en mentometerknapp som de tilldelats. När mer än hälften av publiken tryckt stannar tiden, rampljuset släcks och framträdandet avbryts. När alla artister fått sin chans på scen får de två som har kortast tid i rampljuset lämna tävlingen. Därefter får publiken rösta på nytt och avgöra vilken av de två kvarvarande artisterna som ska vinna deltävlingen och därmed gå vidare till semifinal.

Sammanlagt söker vi 48 artisters; vi söker människor som inte är rädda för att uppträda inför 150 barn i åldrarna nio till tolv år och som känner att de kan hålla publiken fängslad i de 2 minuter och 30 sekunder som är avsatta för just dem. Vi letar också efter artister som kan något udda eller som är extremt duktiga på något speciellt.

Scenförhållandet är 5×5 meter i storlek och det är 5 meter till tak.

Tyvärr kan vi inte erbjuda någon ersättning förutom äran. Dock står vi för de kostnader som ni har för att medverka i programmet.

Programmet sänds i SVT Barnkanalen på fredagar kl 18.45 med säsongspremiär i september.

Låter det intressant? Hör av dig/er till Johan Thiséus, artistansvarig, på 040-22 70 48 (kopplad till mobil) eller skicka ett mail till johan.thiseus@svt.se, eller till Jenniefer Andersson, artistbokare, på 076-100 92 42 eller skicka ett mail till jenniefer.andersson@svt.se

Tips-tack till Curtelle

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.