Besök i Magi-Arkivet

Klockan 11.16 kom den danske ficktjuven Kenny Quinn med tåget till Nyköpings Central. Efter en god lunch på Nya Skafferiet (som är en originell restaurang genom att ha den över 100 är gamla NK-inredningen från vår frisersalong bevarad tillsammans med gamla frisörprylar i spegelskåp, rakkoppar m.m.) och är beläget i samma hus som Magi-Arkivet, så gick vi ner dit.

Här ville Kenny se alla Gentleman Jack-affischerna och en del rekvisita – Kenny är nämligen en stor beundrare och samlare av Gentleman Jack-material.

 

Kenny Quinn vid två Gentleman Jack-affischer, Jacks cigarrettbägare beundras.

Så hem till oss där jag hade plockat fram alla pärmar med Gentleman Jacks reklam,  foton, tidningsurklipp och hans egna promotionsalbum. Och det är massor! Klockan 17.30 var allt genomgånget, en del inscannat och en del givet som gåva till vår gode vän – och en och annan kopp kaffe hade vi hunnit intaga.

En rolig dag – för vad är roligare för en samlare än att få visa och dela med sig av samlingarna. Och Kenny var mycket tacksam över att ha fått se åtskilligt nytt och hämtat en och annan ny uppgift om den oerhört duktige och omtyckte ficktjuven Gentleman Jack. Uppgifter och bilder som kommer att användas på den hemsida som Kenny ska låta göra som minne över sin mentor. Det är Gentleman Jack verkligen värd – så att alla som söker på hans namn inte bara kommer till en whisky!

Foto Gertrud Nilsson

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

2 reaktioner till “Besök i Magi-Arkivet”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.