Carl-Einar Häckners varieté

Missa inte Carl-Einar Häckners varieté på SVT-play
http://www.svtplay.se/video/301540/del-1
Tips-tack till Vanheden

Jag såg att en repris skulle ges i går 21 september och trodde att det var en repris av den reprisen som gick härom dagen… men helt plötsligt såg jag detta var varietén från 2010 som jag konstigt nog aldrig sett! Så då fick jag för första gången se t.ex. Häckners kopia på John Houdis buktaleri!

Det här inlägget postades i TV. Bokmärk permalänken.

5 svar på Carl-Einar Häckners varieté

 1. Gay Ljungberg skriver:

  ”Häckners kopia på John Houdis buktaleri” är väl att ta i? En kopia skall väl åtminstone försöka likna originalet…

 2. sven skriver:

  John Houdis buktaleri är heller inget original.

 3. Wayne Dobson gjorde originalet men John Houdi har betalat Dobson och har fått Dobsons skriftliga tillstånd att göra buktalarrutinen.

 4. Gay Ljungberg skriver:

  John gör en mycket skicklig buktalarrutin helt utan masker samtidigt som han utför ”Cards Across” med två åskådare. Han gör ibland en helt annan buktalarrutin med en åskådare med mask (masken kan köpas på internet av upphovsmannen) och en sång.

  Carl-Einar gör en komikerrutin med två åskådare med masker och utför samtidigt ”Cards Across”. Han har förmodligen inga ambitioner alls med buktaleriet, för tekniken är nästintill obefintlig (till skillnad från John Houdi som är skicklig buktalare). Likheter med John Houdis två olika rutiner finns där men på ett alldeles för ytligt plan för att kallas en ”kopia” och att kalla det för en kopia gör inte heller John Houdi rättvisa. Det är inte själva användandet av mask eller den klassiska rutinen ”Cards Across” som är det originella och storheten i John Houdis två rutiner utan hans manus, buktalertekniki, presentation och showmanship. Och i de avseendena går Carl-Einar en helt annan väg som bygger på hans manus, presentation och showmanship, som i allt väsentligt skiljer sig från John Houdis.

 5. Shan skriver:

  Houdi tar upp detta lite flyktigt i sin podcast.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.