Cirkus Wictoria 2012

Cirkus Wictoria gästade Nyköping den 22 maj och det blev en härlig cirkuskväll! Det var en underbar sommarkväll och den inledde vi som vanligt med en liten pratstund med cirkusdirektören Lars-Åke Jonsson som nu tillsammans med hustrun Karin ”“ i kassavagnen ”“ är ute på sin fjärde säsong.  Nu i ny imponerande husvagnstrailer och med en liten hundvalp.

Wictorias fyramannaorkester (Ukraina, Polen) under ledning av Leszek Kosiol spelade medan publiken strömmade in och intog sina platser. Den ovanligt omfångsrike pausclownen Bluffo (Finland) roade innan cirkusdirektören hälsade välkommen. Första numret var ett danspar som bestod av Alisija (Ukraina). Originellt var Nadjas (Ryssland) akt med illrar, vilka gjorde ungefär det som vi brukar se kattor göra på cirkus. Bluffo försökte sig på att flyga på en matta ”“ det gick inte men makan Maria kunde hon! Så kom en akt som överraskade! Den blott 12-årige Robin (Tjeckien), son till jonglören Zdenek Ruml, visade rola rola (balans på rullar) som överglänste många andra i det facket. Dessutom var han redan en artist och kunde sälja sitt nummer (bättre än sin pappa”¦). Duet Sirius (Polen) var båda mycket skickliga antipodister och den manliga partnern gjorde ett imponerande nummer på fristående stege. Synd att deras klädsel var helt ”ute” och att den kvinnliga partnern ”dansade” fram och tillbaka bakom mannen när han jonglerade med fötterna ”“ det tar ju bort uppmärksamheten från honom.  Veronica (Tjeckien) har en stark akt med handstående akrobatik. Bluffo trollar bort en anka. Zdenek Ruml (Tjeckien) är en både snabb och otroligt säker jonglör. Upp till 7 bollar och 5 ”cigarraskar” är det inte många som klarar av! Så framförde Gelu Pohrib Cirkus Maximums tre kameler och hoppande lamor innan det blev paus.

Sarah (Tjeckien) hade inga som helst anlag för yrsel,visade det sig, för hennes framträdande i vertikalrep innehöll ett otroligt snurrande. Trots detta var hon hela tiden leende och charmig! Bluffo och Maria hade roligheter för sig med en isbjörn. Zdenek Jr är lite äldre än sin bror Robin  och har även han en helt färdig akt – en fantastisk diabolorutin. Mycket imponerande och applådknipande! Dessa två bröder är verkliga naturbegåvningar! Eva Sirius visade hula hoop. Gelu Pohrib framförde nu Cirkus Maximums fyra ponnies. Duo Pasieka (Ukraina) är ett av programmets höjdpunkter. Högst uppe på en mycket hög stång som den manlige partnern balanserar på pannan utför den kvinnliga partnern vacker och graciös luftakrobatik. Visserligen med säkerhetslina – men utan den hade vi nog inte vågat titta på hennes framförande!  Duo Tarantini (Tjeckien) har en originell akt i piratstil på en högt över manegen hängande och snurrande stege. Sarah gör mycket till numret genom sin avväpnande humoristiska glimt i ögat.

Det här var inte bara en bra cirkusföreställning – den var dessutom fartfylld utan några som        helst döda stunder! Tack Cirkus Wictoria!

  

Professor Bluffo

Nadja med iller

 

Dansparet Alisija, Robin

Fotjonglörerna Duet Sirius

Zdenek

Sarah

 

Zdenek Jr, Eva Sirius

Duo Tarantini

Foto Gertrud Nilsson

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

En kommentar till “Cirkus Wictoria 2012”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.