GMK – “Scenen är din”

Måndagen innan Svenska Mästerskapen i trolleri skulle gå av stapeln i Malmö träffades Göteborgs Magiska Klubbs medlemmar för att inspirera varandra i form av ”Scenen är din”.

Detta var ett perfekt tillfälle att för dem som skulle tävla att en sista gång framföra sin akt för publik. Och det var precis vad de gjorde. Vi fick se många akter denna kväll och först ut var Isidor som visade sin tänkta SM-akt (vi vet ju redan hur det gick). Isidor visar på en mycket fin akt för salongsmagi både mynt och bägarspel. Efter detta kom ChristaBuu med sin SM-akt, han tävlar ju i kategorin barntrolleri så som i ett trollslag förvandlades hela publiken till barn. Här bjöds vi på slapstick, trollstavar och glada färger. Sist ut av våra SM-deltagare denna kväll var Anton Fast. Han förevisade oss ”Viljans kortlek” ett mysterium med mycket humor och charm.

Det var inte bara SM akter som vi fick njuta utav denna kväll. Det är detta som jag gillar med GMK – den totala entusiasmen som uppstår när man frågar om någon har något att visa. Listan blev lång och många fina rutiner fick vi se. Jonas Wiberg öppnade med en fin kortrutin. Där efter kom Gaston och överraskade oss med en loppcirkus. Ett mycket underhållande nummer som måste ses.

Christer Wilén berättade om sina förfäder och diamanter. Vad har det med Christer att göra? Här bjuds vi på riktig berättarkonst blandat med trolleri. Luddini bjöd oss på en annorlunda sväveeffekt blandat med riktigt ”dåliga” ordvitsar. Han skall ju tävla i SM i ordvitsar. Dusenberg gav oss prov på ett av sina fina expriment. Allt fint ihopsnickrat med ett fantastiskt språkbruk.

Nu följde en rad olika kortkonster av bl a Devon, Lars Holmander som dessutom berättade en fantastisk historia från Singapore och” Mr Glenn””¦ Det visade sig vara en trollerihandlare i Singapore som var mycket fascinerad av Lennart Green”¦

Roligt att se Johan Reftel på scenen även om han ”lurade” undertecknad på ett par fina effekter. Samuel Varg Thunberg var också i farten. 

Detta var en kväll som gick av sig själv. Det var knappt vi hade tid att fika, vilket är en viktig del av vår kväll på Buratinoteatern. Torbjörn hade fixat med goda smörgåsar och gott kaffe. 

Tack för en underbar kväll och vi ses i april. 

Text och foto Martin ”Ason Bson Cson” Rosvall ”“ Ordförande i Göteborgs Magiska Klubb

  

Christer, Devon

  

Dusenberg, Gaston

Isidor

Jonas

  

Samuel, Lars

  

ChristaBuu, Johan

Luddini

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.