MIC:s försommarfest

Den 26 maj klockan 12.00 samlades ett 30-tal medlemmar ur Moderna Illusionisters Cirkel för att begå föreningens traditionella försommarfest. Denna gång i Träffpunkten i Björsäter. Tommy Aarna hade tagit på sig ansvaret att arrangera det hela och med god hjälp av många frivilliga ordnades framplockandet av stolar och bord, mottagande av de 150:- för ”kalaset”, diskning m.m.

Tommy hälsade välkommen och sen högg alla in på den rikliga buffén med efterföljande kaffe. Så var det dags för David Perssons seminarium. Att det bara var andra gången han höll ett seminarium kunde ingen märka, för här var det demonstration av flera bra trick som David satt sin stil på. Speciellt intressant var att höra hur David kom till Stockholm för att studera men snabbt såg till att få lika gott om engagemang här, som han haft på tidigare bostadsorter. Så tillsammans med de gamla kontakterna och de nya fanns det liksom ingen idé att studera, utan det blev den professionella trollkarlskarriären istället för den nu 31-årige skåningen, som trollat i 18 år. David delade också med sig av många goda råd och tips. Ett mycket bra seminarium på 75 minuter, som jag kan rekommendera till alla trolleriföreningar!

Till föreställningen av David och Marcus Persson hade ett antal i trakten boende kommit och erlagt entré till denna. Det blev en underhållade entimmesföreställning med många skratt. Reptrick, uppbränd sedel återfanns i repände, förutsägelser, korttrick, barntrolleri, David trollade bort en ring som återfanns i Marcus´ mun trots att den varit förtejpad för att han skulle hålla tyst”¦

När vi städat färdigt var vi ett gäng som ville se Tommys ”Trollerisaker – Outlet och begagnad trollerirekvisita”, så vi följde med hem och gjorde spännande upptäckter”¦

Klockan 19.00 åkte Gertrud och jag hemåt i den underbara sommarkvällen, nöjda med ännu en trivsam MIC-dag!

Magi-Arkivet bjöd på trolleritidningar. När festen var slut så var bordet helt tomt! Bra! Värt att göra om vid annat tillfälle.

Buffén var uppskattad!

Bernandos Magic sålde bra från ett rikt sortiment

Vid Harries bord stod Ylva och Willy. Willy sa: “Den här skulle passa bra hemma i någon prydnadshylla.” Ylva: “Aldrig i livet!”

 

David i sitt seminarium. Marcus barntrollar.

David tog hjälp ur publiken i sin reprutin

David och Marcus eldar upp lånad hundralapp

Marcus har kul med två barnassistenter

Tommy Aarna visade och berättade om lämpligt ljud och belysning för trollkarlar

Vi var ett gäng som efter MIC-festen förfriskade oss hemma hos Tommy i den ljuvliga sommarkvällen

Och i lådor fann vi mycket av intresse som snart ska in i Tommys webshop. Foto Marcus

  

Vad 17 är detta? En liten, liten del av trick i hyllorna.

Foto Sveriges Magi-Arkiv

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.