MIC:s majmöte

Bara ett 20-tal medlemmar hade kommit till Moderna Illusionisters Cirkels möte den 7 maj. På programmet stod “Mingel och sällskapstrolleri”. Presidenten Klas Larsson hälsade välkommen och hans första åtgärd var att med en vacker blomsterbukett gratulera en medlem, som nyligen fyllt jämna år. En gäst, Christoffer Karmetun från Mariannelund, var speciellt välkommen, och vi hoppas snart få se honom som medlem. Tommy Aarna informerade om MIC:s försommarfest den 26 maj i Björsäter – mer om detta senare.

Gertrud Nilsson och presidenten

Sen var det dags för kvällens “föredragshållare” Tim Star. Han berättade och visade vad han underhåller med när han blir ombedd att göra ett trick vid någon fest, som han inbjudits till. För det första skulle det aldrig falla honom in att fråga om han får trolla – nej, men ber man honom, så visar han gärna något. Men han har inte fickorna fulla med konstiga trolleriapparater utan här gäller det att trolla med vad som finns i huset. En kortlek går alltid att låna, tärningar finns i alla hushåll liksom servetter, en kniv, en sked, tändstickor, ett saltkar etc. Och efter en liten obemärkt undersökning i bokhyllan kan man göra ett supertrick med ett gammalt räknetrick och en bok ur familjens bokhylla! Det var en mängd fina idéer vi fick oss till livs.

 

 

Det här är ett trolleritrick som Tim Star brukar ha i fickan – men han presenterar det inte som trolleri utan som ett loppisfynd, som han inte riktigt förstår…

Efter kaffepausen så rusade Don Feri fram och ville visa vad han brukar underhålla med. Och det blev många glada återseenden av gamla sällskapstrick, som man glömt hur bra de var! Det var trick med kort, skumgummibollar, sockerbitar, tändstickor m.m. – alla med Don Feris egen presentation.

 

Klas Larsson avslutade med sitt visitkortstrick – och nu var klockan så mycket att alla andra som satt och väntade på att få visa sina trick (?) får vänta till nästa månadsmöte som blir den 3 september.

Foto Gertrud Nilsson

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

En kommentar till “MIC:s majmöte”

  1. Det lär nog bli mer sällskaps-trollande på Septembermötet och på Försommarfesten i Björsäter den 26 maj hoppas jag. Mvh /Klas, President i MIC

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.