Svenska trolleriföreningar

Sverige har haft och har många föreningar för trollkarlar och trolleriintresserade. Jag har länge tänkt att en sammanställning av dessa vore en liten del i den svenska trollerihistorien, som borde bevaras. Under många år har jag samlat material härom, som jag tänkte bidraga med, när någon tog tag i detta projekt. Ingen verkar vara intresserad, så när jag fick några minuter över så gjorde jag en sammanställning.

MEN nu hoppas jag att alla de som har uppgifter om föreningar jag missat hör av sig ”“ liksom alla som har uppgifter som de olika aktiva föreningarnas text bör kompletteras med.

För de som vill läsa om ”Svenska trolleriföreningar” så finns materialet i den högra kolumnen på min blogg under nämnt namn eller här: https://magiarkivet.se/?page_id=10907

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

2 reaktioner till “Svenska trolleriföreningar”

 1. Några röster om “Svenska trolleriföreningar”.

  Ett gediget arbete i magins tjänst, som vanligt! Ditt arbete med att samla in information om Magi-Sverige är enormt och helt ovärderligt för samtida och framtida magi-intresserade.

  Jag tror absolut det är intressant ur flera perspektiv. Jättekul att du även fått med loggor.

  Som vanligt ett gediget arbete när Christer är inblandad. Jag hade ingen aning om att det varit så många trolleriföreningar i Sverige. Mycket bra sammanställning och ett fint komplement till Sveriges Trollkarlar.

  Du har gjort det igen, härlig läsning!

  Fantastiskt. Jag hade ingen aning om alla dessa föreningar.

  Flera åsikter finns under själva sammanställningen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.