Teater Mimulus

Ni har säkert sett Byggmax´ TV-reklam om lekplatsen för äventyr och cirkuskonster som byggs med material från Myggmax. Här kan ni läsa mer därom:

Att visa upp oanade förmågor hos både människor och djur har blivit ett unikt koncept för Mimulus. Teaterns cirkusinspirerade föreställningar och evenemang är grunden i en växande verksamhet som hela tiden utvecklas och får nya former. Mimulus får både vuxna och barn att inse att de enda begränsningarna som finns är de som vi sätter själva.

Teater Mimulus startades år 2006 som Isgårds hästteater med syftet att göra något kul för våra hästar. Inom några veckor blev det uppenbart att inte bara hästarna hade kul utan även ryttarna, ett gäng hundar, två akrobater och en sångerska. Efter några månaders repetitioner visade sig att även publiken uppskattade när vi hade kul. 2008 bytte Isgårds hästteater namn till Teater Mimulus eftersom det var solklart att förutom hästarna även hundar, akrobater och alla andra som har något att erbjuda alltid skulle finnas med.

Nu är året 2012 och det har hänt en del genom åren. Teatern har fått fler scener, vi spelar numera största delen av föreställningarna inomhus (om än inte uppvärmt… än..).

Förutom att uppträda med och för folk och fä har vi utvecklat ett ganska unikt upplevelsekoncept som inkluderar hela gården. Vi har byggt om kostall till café, kulisserna till ekolekplats och har iordningställt en vandringsslinga. Vi tycker det är väldigt kul att se så många olika personer i alla åldrar ha roligt.

Nuförtiden är vi så mycket mer än bara teater och därför bytte vi namn igen. Nu heter vi helt enkelt Mimulus (eller ibland Café Mimulus, Cirkus Mimulus, Mimulus Gård..).

Adress Hösserud 320, Karlstad   http://mimulus.se/index.html

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.