Cirkus Arena

DSC_9521

“Nordens största cirkus” Cirkus Arena skulle vi se i Grenaa den 24 maj. Överallt fanns affischer att cirkusen skulle ligga på cirkusplatsen. Turistbyrån visade oss vägen dit – ingen cirkus fanns att se och ingen av alla vi frågade visste något om en cirkus. Av en ren tur hittade jag ett kulturhus och på dörren satt ett plakat “Cirkusen flyttad till Kattegatskolen”… Efter mycket letande kom vi dit, och det visade sig att det var så mycket vatten på cirkusplatsen att cirkusen inte kunde köra in vagnarna där. Detta fick man ut i radio så publiken visste vart de skulle gå – men något fullsatt tält blev det inte. . Det var en mycket trång och olämplig plats, men man fick upp tältet och föreställningen kunde börja klockan 18.30.

Den debuterande trevliga clownen Augustu (med D´Lite) och ballerinan Anasstazja Berdino öppnar och snart strömmar alla artisterna in och fyller hela manegen. En fyramannaorkester bidrar till stämningen. Första numret svarar Navas Brothers för i Dödshjulet, där de på 12 meters höjd utför djärvare hopp än man är van vid. 17-åriga Sharon Berousek jobbar snabbt med batong och klubbor. Jimmy Folco är husclown och honom gillade vi inte! Mjölkar applåder och beter sig otrevligt mot publiken och mot de han tar in i manegen. Fem flickor på höghjulingar – Mongolian Acrobats – slänger med foten upp tallrikar på huvudet men med versioner man aldrig sett tidigare. Toppnummer!

Benny Berdino är föreställningens conferencier. Tyvärr var ljudet inte det bästa. Patrick Berdino presenterade fyra dromedarer och fyra åsnor. Det blev ganska rörigt och ointressant. Att ha med en motorcykelglob verkar vara ett måste för cirkusar. Arena verkar ha fått tag i en av de bättre – Diorio´s – för här lyckades man pressa in fem motorcykelåkande grabbar på en gång! Det blev trångt! Efter en timmes föreställning blev det paus med ridning på elefanter i manegen.

Laura Berdino presenterade Arenas åtta friserhingstar som gjorde det de skulle – snyggt! Jimmy Folco tar upp en pojke som får välja mellan en röd eller blå ballong. Han väljer den röda, som Folco då släpper så den svävar iväg. Föga snällt för pojken blir faktiskt ledsen. Han tröstas med en bit av den andra ballongens snöre… Nu slutar det ju bra – och ganska smart – för Folco gör Gypsy Ballon-tricket! Puyang troupe kombinerar antipodistkonst med trampolin – mycket bra! The 4 Navas utför de klassiska sakerna på spänd lina utan problem. Jimmy Folco utför “hypnos” på fyra åskådare = det klassiska clownnumret där de vilar på varandra utan stöd. Cai Young utför de mest fantastiska positioner på en arm. Inte undra på att han fick en guldclown i Monte Carlo. Publiken står upp och applåderar! Cassely Family fyller manegen med elefanter och hästar. Imponerande, skickligt och elegant! Ett härligt finalnummer på en cirkusshow som bjudit på många toppnummer och en och annan dal.

DSC_9525

Navas Brothers´ “Dödshjul”

DSC_9527

Mongolian Acrobats

DSC_9531 DSC_9536

Laura Berdino med en av Arenas hästar, The 4 Navas

DSC_9532

Puyang Troupe

DSC_9540

Cassely Family

Foto Gertrud Nilsson

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.