Cirkus Brazil Jack 2013

Den 4 september gav Södermanlands Nyheter i sitt 120-års-jubileumsfirande läsarna möjlighet att se Cirkus Brazil Jack för bara 120:- per person. Tyvärr ville tidningen ha cirkusen liggande på Brandkärrskolans grusplan ”“ en helt cirkusovänlig plats. Inga parkeringsplatser, svår att hitta ”“ och dessutom stormades cirkusen efter finalen av ett gäng invandrarungdomar, som hotade artister och personal och kastade sten mot tältet, så att polisen måste tillkallas.

Tältet var helt fullsatt, sexmannaorkestern spelade upp, SN:s representant och Carmen Rhodin hälsade välkommen ”“ och en festlig charivari tog fart.  Första numret stod Sandor Donnert för genom sin jonglering på hästrygg. Bollar, ringar och klubbor behärskades fint trots hästens rörelser. Clownen Francesco, som hade lite för många inhopp, gjorde ingen lycka i sitt första framträdande, då han vill ha upp publik i manegen. (Publik som har betalt för att bli underhållen ”“ inte för att jobba i manegen”¦) En pojke som ”släpades” upp, började gråta och vände snabbt tillbaka till sin plats. Men det ska sägas att Francesco har många bra och egna inhopp som pausclown senare. Shirley Larable hör till en av de många unga, vackra ungdomar i årets program, som redan har kommit långt i artistkarriären. Hon gjorde ett både djärvt, fartfyllt och vackert arbete i band. Francesco, som uppträder i en mycket elegant kostym, underhöll med boomerang och sitt jättefinger, ovanför vilket en boll kan sväva eller toapapper göras till serpentiner. Fatimes & Patsos kattakt bjöd väl inte på några överraskningar, men jag gillar väldresserade kattor. Den första katten trollades fram ur en Drawer box. Francesco jobbar med eld. Gabi & Latova Donnert framförde 6 eleganta hästar, som verkligen visste vad de skulle göra – tjusigt! Illusionisten Kim Kenneth avslutar första avdelningen med flera förvånande illusioner. Partnern Jessica trollas fram, pressas ihop till ingenting och Kim åker motorcykel rakt genom henne!  Jessica trollas bort i box, kommer åter PLUS ännu en assistent! Denna akten var den som publiken ”“ efter vad jag hörde ”“ var den mest omtalade och förvånande.

I pausen var det givetvis ponnyridning för de som önskade. Jag ”störde” Kim Kenneth när han packade ihop sina stora illusioner. Vi fick en kort pratstund, där han beklagade att han p.g.a. två föreställningar denna dag inte fick någon tid till att besöka Magi-Arkivet, som han sett fram mot. Dagen efter ringde han emellertid och vi pratade säkert en timme om trolleri, cirkus m.m. och jag fick även lite ”inside informations”. Mycket trevligt!

Mr Jumping börjar sin trampolinakt som städare och snart börjar det hända saker, räcken ramlar bort och han trampar genom trampolinen etc. ”“ precis som det brukar i trampolinakter. Men det var underhållande! Fransesco visslar ”“ kunde nog strukits”¦ David Lariable Jr är redan en mycket säker jonglör, som vet hur man tar publiken. Nu kommer Fransesco in med bjällror på hela kostymen och lockar upp två åskådare som spökas ut”¦ Rossi Brothers har hög klass på sin ikariska akrobatik ”“ ett härligt nummer! Francesco igen ”“ nu med en spelbar kostym. En jättestor tom Tigerbur rullas in och Kim Kenneth trollar fram alla artister därur ”“ ett verkligt effektfullt avslut på en härlig cirkuskväll!

DSC_0225

Carmen Rhodin välkomnar publiken

DSC_0231 DSC_0235

Sandor Donnert, Shirley Lariable

DSC_0238 DSC_0243

Fransesco, Fatime

DSC_0245 DSC_0281

Francesco, Mr Jumping

 DSC_0247

Gabi Donnert

DSC_0254 DSC_0264

Kim Kenneth med assistenter

DSC_0260

Kim Kenneth med assistenter

DSC_0270

Kim Kenneth med assistenter

DSC_0272

Kim Kenneth med assistenter

DSC_0285 DSC_0297

David Larible Jr, Francesco

DSC_0296 DSC_0300

Rossi Brothers, Alla artister framtrollas av Kim Kenneth

Foto Gertrud Nilsson

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.