Cirkus Maximum 2013

Den 15 juli gästade Cirkus Maximum Nyköping. Och vi bjöds på en riktig cirkusföreställning! När det är cirkus så ska det ju vara cirkus och inte en massa utfyllnadsnummer! Första avdelningen var den bästa show vi sett i år ”“ och du som följer denna blogg vet att vi har sett åtskilliga. Cirkus Maximum har en härlig personal också ”“ välklädda, snabbt jobbande med allt ”“ och ljus och ljud är perfekt. Maximum har de dyraste biljettpriserna av alla svenska cirkusar ”“ men man får valuta för pengarna!

P1030689

Tältet var så gott som fullsatt. Cirkusdirektören Bengt Källquist informerade (bra att höra ”använd blixt så det inte stör” istället för att förbjuda), hälsade välkommen och sjöng! Det är ju 30-årsjubileum i år!  Den stora orkestern (9 man) spelade och det blev en inledningscharivari.

Akrobaterna Four Men inledde med att bygga mänskliga pyramider ”“ fartfyllt och snyggt. Rosi Hochegger visade en frihetsdressyr som var underbar! Hästen vet precis vad den ska göra och vi bara njuter av parets uppvisning! Anton Frank fortsatte med sina 8 ponnies, lekfulla och lite busiga. Boblevs är årets clowner. Det är ett trevligt par som är både roliga och originella. Glen Nicolodi visar handstandsakrobatik på trappa och om hans artisteri inte skulle vara nog så hjälper hans hund Boy till att göra numret till en succé. Ingo Stiebner och hans sjölejon har vi sett många gånger men det är ett nummer väl värt att återse ”“ särskilt som sjölejon snart inte får visas på cirkus i Sverige? Boblevs bordtennisnummer var deras bästa ”“ både en skrattsuccé och en artistisk fullträff med jonglering av bollarna med munnen. 8 på en gång! Costin Belu hade en egen vinkling på det klassiska trampolinnumret. Han föreställer en nyanställd cirkusanställd. Oh, så skönt med en trampolinartist som inte spelar berusad! Här blev det skratta av! Vilken första avdelning!!!

I pausen kunde barnen får rida på ponnies och kameler eller besöka djurstallarna ”“ mot en slant.

Rosi Hochegger visade sig ha lika god hand med hundar som med hästar ”“ hennes dressyr med de fyrbenta, glada hundarna var något alldeles extra. De ”bodde” i de husen som sågs i bakgrunden och de kom ut, en och en, i exakt rätt ögonblick för att göra sina konster. Och de missade aldrig ett trick! Ett toppnummer! Clownerna gjorde en version av Svansjön. Duo Volkov visade luftakrobatik. Nu kom vattensprutning av publiken ”“ fast mest på pojkar från publiken som villigt ställt upp. Det var vattenpistolkrig lett av Boblevs. Maximums elefanter ”“ bjässen Dunja och den mindre Daela ”“ var inte på humör denna kväll att visa konster ”“ det blev mest kiss i och bajs i manegen. Aslutningsnumret på denna svagare andra del av programmet var Duo Vanegas prestationer i ”Dödshjulet”. Höga hopp med hopprep och framlänges saltomortal med förbundna ögon fick publiken att dra efter andan. Sedvanlig final med långvariga applåder.

Ska ni bara se en cirkus i år ”“ fast varför förstår jag inte då det finns så många underhållande cirkusprogram ”“ så välj Maximum. Ni blir inte besvikna!

DSC_9922

DSC_9929 DSC_9932

DSC_9936

DSC_9944

DSC_9948

DSC_9954

DSC_9960

DSC_9963

Foto Gertrud Nilsson

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.