Cirkus Olympia 2013

P1030581

Cirkus Olympia går inte längre upp i landet än till Norrköping, så när Gay Ljungberg – marknadsföring, turnéplanläggning, redaktör för programbladet – påminde när de var där, så åkte vi dit den 2 juni. Platsen vid Vibergaskolan var för oss ny som cirkusplats och svår att hitta, men norrköpingspubliken kom och fyllde tältet bra.

Den sju man starka cirkusorkestern spelade vid inledningen och fick hjälp av clownerna Balder på trumpeter. Niklas Bengtsson hälsar välkommen och presenterar studsbollsjonglören Abraham Cebre. Hattar, bollar och så studsbollar – även från fristående stege. Wolf Brothers var komiska i trapets – riktigt kul och överraskande. Clownerna Balder roade med en andeklocka. Henrika Bengtssons hundar var bättre än jag någonsin sett dem – de gjorde allt de skulle. Var det sommarvärmen som gjorde dem i högform? Antipodisten Sirle Michael behandlade rullar, bollar och eld väl. Clownerna hade tyngdlyftning. Olympias exotiska djur – fyra sibiriska kameler, två engelska kor och två peruanska lamadjur – framfördes av Niklas Bengtsson. Alla tycktes trivas tillsammans. Anna Leon i aerial silks gjorde en fartfylld och ovanligt djärv akt i luften. Så blev det paus med hästridning i manegen och kamelridning utanför. Publiken kunde gratis besöka djurstallarna, men det var nästan bara jag där…

Wolf Brothers visade skotskklädda exentrisk bordsakrobatik. Clownerna spelar musik och blöter ner sig med vatten. Natascha Jarz visade dressyr med alpackor, ankor och getter. Jag älskar alpackor – de ser för härliga ut! Alex Michael Campos klättrade upp i sin trapets, gjorde lite traditionella konster men när han kastade sig från en trapets till en annan, då blev det applåder! Han gick dessutom i taket. Clownerna roade tillsammans med en mängd barn som de “hittat” i publiken. Jessica Bengtsson framförde vackra tinkerhästar och shetlandsponnies fartfyllt – och alla “bugar” innan de går ur manegen en och en. Snyggt! Det bästa hade man lagt sist – diablomästaren Davis Confal! Helt lysande! Står på en hand med snurrande diablo, snurrar fyra på en gång osv.  I finalen kommer alla artisterna in till “Euphoria” och tackar för denna gång. Olympia ser man gärna nästa år igen!

DSC_9565

Henrika Bengtsson med sina hundar

DSC_9560 DSC_9570

Studbollsjonglören Abraham Cebre, Antipodisten Sirle Michael med eld

DSC_9573 DSC_9578

Anna Leon i tyg, trapetsartisten Alex Michael Campos

DSC_9576

Natascha Jarz med alpacka och get

DSC_9564 DSC_9584

Komisk trapets med Wolf Brothers, Diablomästaren David Confal

Bordsakrobatik med Wolf BrothersDSC_9575

Bordsakrobatik med Wolf Brothers

DSC_9580

Jessica Bengtsson med Trinkerhästar

Foto Gertrud Nilsson

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.