Cirkus Wictoria 2013

En strålande dag, den 29 juni, besökte vi Cirkus Wictoria i Oxelösund. Alltid trevligt att träffa Lars-Åke och Karin! Lars-Åke har alltid en och annan cirkusnyhet att berätta. 2009 övertog paret Jonsson den fina cirkusen Wictoria, och även om de alla tider varit intresserade av cirkus, så är det imponerande att kunna sätta ihop så omväxlande och bra cirkusprogram, som man gjort dessa år.

Årets program började med att tremannaorkestern under ledning av mångårige medarbetaren Leszek Kosiol spelade medryckande cirkusmusik. Cirkusdirektören hälsade välkommen och presenterade The Pirates, som bjöd på en spännade looping-loop-färd uppe i luften. Clownparet Mr Kuba & Anabel trollade med försvinnande flaskan, 20th Century Silks med kalsonger (på sig själv), duk bort i handen, gummihöna ur Duvkastrullen. Paret och ibland bara Mr Kuba återkom ofta som pausclowner och de blev bättre och bättre med egna påhitt och ingen vattensprutning på publiken! En jägarsketch, ett blandprogram med enhjulig, rola-rola, skedar i glas och med en pojke, plötsligt hade Kuba fått fyra ben samt en entré med bollar som slutade med ett jätteäpple med maskar i ”“ ett höjdarnummer! Roligt att det går att hitta riktig pausclown!

Ebba Frank framförde Maximums ponnyhästar trevligt och lite annorlunda. Flickorna Gao Chen började med diabololek och så kom det tjusiga och väl presenterade typiska kinesiska lejonet in. Diana´s & Mimhaly´s plate spinning var det väl inget fel på ”“ men han behövde kanske inte tappa byxorna så flitigt! Veronica imponerade i sitt fartfyllda vertikalrepnummer. Ramon Maatz & Ebba Frank framförde Maximums tre kameler och två lamor ”“ alltid trevligt med lite djurnummer.  15 minuters paus då ridning kunde ske på kameler utanför tältet.

Första numret i andra avdelningen var en quick change-akt. Sådana har vi sett många under årens lopp men en som liknade Chen Kun´s och hans assistent Gao Hing´s har aldrig skådats. Blixtsnabba byten utförda med en helt ny metod! Se dem! Varadis hundshow måste höra till ett av marknadens bästa hundnummer. Härliga hundar som villigt gjorde allt de skulle. Kun & Peng gjorde en akt med antipod- och ikariska lekar i den högre skolan. Mera ponnies med Ramon Matz och Ebba Frank. Tarantini Family gick, cyklade m.m. på höglina med stora balansstänger, vilket gör att man inte tror att det är så svårt som det kanske är? Stor final med applåder som aldrig ville sluta från den tidigare lite slöa Oxelösundspubliken. Tydligt att programmet var uppskattat! Och när vi gått ut ur tältet så kom regnet”¦

P1030618a P1030621

DSC_9746

The Pirats

DSC_9743 DSC_9748

Cirkusdirektör Lars-Åke Jonsson, Clownerna Mr Kuba & Anbel trollar

DSC_9751

Gao Chen med Lejon

DSC_9749 DSC_9756

Ponnyhästar, Veronica

DSC_9753

Diana & Mihaly

DSC_9758

Ramon Maatz med kameler

DSC_9761

Chen Kun & Gao Ning

DSC_9769

Varadis

DSC_9775

Kun & Peng

DSC_9779

Mr Kuba

DSC_9783

Tarantini Family

Foto Gertrud Nilsson

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

2 reaktioner till “Cirkus Wictoria 2013”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.