Trolleri på cirkus

Jag har ju berättat att illusionisten Kim Kenneth medverkar i årets Cirkus Brazil Jack.

Men även Cirkus Scott har magi med i programmet. “I det 4 000 kvm stora tältet får publiken hjälpa trollkarlen Merlin att hitta sin förlorade trollstav. Showen handlar om den mytologiske hjälten och de djur och osannolika karaktärer som kommer i hans väg. Fantastiska jätteillusioner presenterade av mästermagikern Merlin” står det i förreklamen. Och i cirkusparken kan alla kan lära sig trolla eller svinga sig i trapetsen.

Ole Simonsen http://www.cirkus-dk.dk/ berättar att det är illusionisten Jidini som svarar för trolleriet. “Jidini (Frederic Schulz), der i rollen som Merlin og med bistand af Steve og Jones samt nogle piger viste en række illusionsnummer. Hos Cirkus Scott viser Jidini et par numre, som danskerne ikke har set: en hvid og en sort puddel trylles om til en dalmatiner og i det klassiske nummer med den oversavede dame ser man de to halvdele af damen efter at kassen er savet over. En fiks version af et kendt nummer. Trylleentreen blev afsluttet med at den onde Morgana Le Fay blev kørt gennem en vridemaskine og kom ud som en talende plakat, der røbede at den stjålne tryllestav var oppe i luften.”

Cirkus Wictoria har  i programmet kinesiska Gao Chen, som bl.a. har att kostymbytarnummer – “Sensationellast utan tvivel och mer avancerat än alla de ryska som vi sett sedan 1990-talets början”, skriver Johan Winberg.

På Cirkus Finlandia jiobbar ficktjuven Kenny Quinn och illusionistparet Duo Events. På Cirkus Arnardo, Norge, framför som vanligt Are & Paolina Arnardo illusioner.

Zirkus Nemos direktør Søren Østergaard har bokat FISM-vinnaren Marko Karvo till årets turné. De trollerintresserade får därutöver också glädja sig till att upppleve en illusion, som aldrig tidigare visats i Danmark.

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.