Trolleritidningem Magic Master

Av en viss anledning fick jag plocka fram min kompletta samling av trolleritidningen Magic Master och leta fram vissa artiklar. Jag hade helt glömt bort hur bra denna lilla tidning var!

Det första numret utgavs av Magic Marketing i mars 1979. Redan då hade man knutit till sig medarbetare och artikelserier som ”Conny Ray trollar för barnen”, ”Gert Malmros Close up hörna”, ”Trick & snack med Gentleman Jack”, ”På scenen med Johnny Lonn” plus en hel del andra inlägg. Snart kom ”Ken Hardys Magiska Godbitar”, ”Florentin roar och förbluffar” och Thomas Walters ”På mitt sätt sett”. Tidningen var även ett annonsorgan för El Duco och priset 30:- per helår (4 nummer).

I mars 1982 övergick man från A4-formatet till A5. I och med nr 3 september 1982 så övertog Gay och Birgitta Ljungberg tidningen. Sidantalet utökades och de flesta medarbetarna fortsatte bidraga med bra material. Efter nr 4 december 1992 lade Ljungbergs ner Magic Master på grund av tidsbrist.

Ja, på Magic Master´s 56 nummers sidor finns massor av värdefullt material som duger gott idag också. Det var en facktidskrift som skulle behövas idag!

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

2 reaktioner till “Trolleritidningem Magic Master”

  1. Instämmer helt och fullt! Jag har faktiskt samliga nummer i A5-formatet och några ex i A-4. Jag har fått stor behållning av denna tidning genom åren och lärt mig en hel del om magi tack vare Magic Master.
    Sven-Arne Karlberg
    (www.misterjunior.se)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.