Cirkus Brazil Jack 2014

Den 3 september besökte Cirkus Brazil Jack Nyköping 11 dagar innan turnéslutet och låg på sin vanliga plats ”“ vid Konservkompaniet. Vi fick en trevlig pratstund med Carmen Rhodin före föreställningen medan solen sken över oss och publiken började komma. Och tältet blev helt fyllt!

Tyvärr kom programmet som helhet inte upp till den vanliga Brazil Jack-kvaliteten, tyckte vi, som är allergiska mot clowner som blöter ner den oskyldiga, betalande publiken och mot pausclowner som inte kan roa själv utan måste ta upp publik i manegen och förnedra dem. Tänk om cirkusdirektioner lät bli att engagera sådana, så förstår de att sådant inte slår i Sverige i alla fall. Sen låg ”dimman” tät över manegen hela kvällen – varför förstår jag inte. Jag lyckades ordna till de helt gråa fotona, så att artisterna syns i alla fall.

Emelia & Richard visade en pas de deux med åtskilliga akrobatkonster på hästryggen. Familjen Saabel kom infarande i släde dragen av sina åtta härliga hundar. Ett annorlunda hundnummer med elegant klädsel och snödekor. Bravo! Sandra Stipka är en kvinnlig jonglör som inte hade sin goda dag ”“ massor med missar med sina käglor, fotbollar och facklor. Jockeyridning med mångfaldigt belönade familjen Donnerts ”“ fartfyllt och skickligt! Sist före pausen med ridning i manegen var clownerna Jose Michell.

Devid Robert utförde traditionell rola rola på piedestal med ett starkt slutnummer. Alexandera & Kelly Saabel visade ett imponerande handstandsnummer i annorlunda dräkter ”“ snyggt! Jose Michells vattenplask kom så innan ett av de svenska cirkusarnas bästa nummer i år ”“ om inte det allra bästa? ”“ de kubanska akrobaterna Leosvel & Diosmani intog manegen. Deras arbete i kinesisk påle är enastående och värt entrén bara det! Applåder ”“ applåder!

Den nöjda publikens applåder ville aldrig sluta. men efter två timmars show beslöt man emellertid att gå hem och läsa det snygga programmet och minnas vad man sett.

DSC_1462

DSC_1464

 

DSC_1469

DSC_1469 (2)

Så här dimmigt såg det egentligen ut…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC_1472

 DSC_1476

DSC_1477

Foto Gertrud Nilsson

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

5 reaktioner till “Cirkus Brazil Jack 2014”

  1. Jag har sett “vattenclownerna” många gånger, och dom är lika roliga i år.
    Tjejerna Sabels akrobatik var ju enastående, men dom nämner du inte!
    Men jag såg cirkusen i våras, så dom kanske inte gör detta nummer längre?

  2. Var den dårlige jonglør mon ikke Sharon Berousek? Jeg mener at Sandra Stipka, som er nævnt i det trykte program, måtte udgå efter en skade?
    Jeg er i øvrigt enig med dig i, at Devid inte er bra som reprisklovn. Han burde nøjes med at vise sit rola-rola-nummer, som han gør efter pausen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.