Cirkus Maximum 2014

Den 14 juli besökte Cirkus Maximum Nyköping, så det kan ju vara på tiden att delge mina intryck från föreställningen”¦ Den var bra! En av de bästa på många år, och jag rekommenderar verkligen ett besök!

Efter att Bengt Källquist hälsat välkommen och alla artisterna visat sig, så inledde språngbrädesakrobaterna Alexandertruppen med sin fartfyllda och säkra akt följd av Hot Dogs. Vet inte hur många gånger jag sett Patric Clarisson ”“ han måste vara cirkusdirektörernas favorit. Men visst ”“ hundarna är verkligen aktiva och pigga. Clownerna Bobylev visade ett musikaliskt intermezzo. Nicolas Wang jobbade i tyg under cirkuskupolen och hade ett härligt slutnummer. Anton Frank presenterade Maximums exoter ”“ men visst blev det lite enformigt? Bobylev visade även i år sitt trevliga nummer med äpplet och masken. Världens bästa lindansare kallar programmet Zhang Fan, och det är nog inte att ta i för mycket.  Helt fantastiska prestationer på slak lina! Bara det numret var värt biljettpriset.

Nyköpings nuvarande cirkusplats är svårfunnen, och Per-Arne Wåhlberg bad om vår skriftliga guidning dit. Och den fungerade, för i pausen hälsade vi på varandra. Alltid trevligt att se paret Per-Arne och Margareta och hinna utbyta lite cirkustankar m.m. Jag hann även hälsa på mentorn och regissören Tino Rivero. I kön före insläppet pratade vi med turnéledaren Helena Schicht, som berättade en tråkig sak om våra vänner klädbytarparet Igor och Sveta Sudarchikovi ”“ men det kommer en separat artikel därom.

En härlig frihetsdressyr med ett blandat urval av Maximums hästar framfördes av Anton Frank, som inledning på andra avdelningen ”“ efter att ”alla” fått rida i manegen. Bobylev hade vattenkrig till glädje för de tre inbjudna barnen men knappast för den nedblötta publiken. Charmiga jonglörparet Duo Smaha där den kvinnliga partnern var lika skicklig som den manlige. Juan Gutierrez hade många färggranna papegojor som han hanterade lika bra som trollkarlarna Marko Karvo och Daniel Kane!

Avslutningsnumret skulle enligt programmet vara Mambo Boys, men de hade råkat ut för en olycka och deras ersättare är Duo Smaha, så nu avslutade quick change-paret Monastyrsky istället. Och de passade bra till det, för det var lite annorlunda klädbyten med mycket eleganta dressar. Hela 13 byten hanns med!

Tack för en härlig cirkuskväll!

DSC_1157  DSC_1158

Alexander-truppen, Nicolas Wang

DSC_1161

Anton Frank med exoter

DSC_1164 DSC_1165

Zhang Fan

DSC_1170

Per-Arne Wåhlberg, Margareta, Christer

DSC_1177 DSC_1182

Duo Smaha, Juan Gutierrez

DSC_1190

Monastyrsky

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.