GMK:s marsmöte

 GMK montage 3i3~14

 I vanlig ordning slogs dörrarna upp för Göteborgs Magiska Klubbs möte i teater Buratino måndagen den 3 mars. Efter en introduktion av Samuel Varg Thunberg och Robert Devon fick vi information från Mattias Bergendahl och Henrik ‘Michael Mendoza’ Johansson om GMKs trolleriuppsättning i Frölundas kulturhus den 5:e April.

Temat var “Scenen är din” och vi fick se Robert Devon demonstrera en intressant matematisk princip med kort som han även förklarade. Han visade även en mentalisteffekt med tre objekt som även detta förklarades.

Efter detta höll Gaston (bild) en stämningsfull seans med levande ljus för de döda. Samuel visade även han prov på kontakt med de döda med en rustik grunka med två klockor och en kortlek. Även Felix Fallkvist intog scenen med hatten i högsta hugg och bjöd på underhållande korttrolleri.

Vi firade GMK:s medlem Anders Sylvan (bild) som fyllde 65 år, fyrfaldigt leve från GMK.

Dusenberg kom upp på scen och bjöd på en riktigt underhållande mentalisteffekt (se bild). Han demonstrerade som “bonus” vad som händer när gästen inte följer instruktioner ordentligt.  Dusenberg kompenserade dock genom att göra ett helt annat trick perfekt. Det var nära ögat, men gick bra.

Leif Densloe visade en liten “tore-and-restore” effekt med After Eight och var då följaktligen tvungen att äta upp mintchokladen också. Han visade även förklaringen och fick då en anledning att äta upp den andra mintchokladen. Det luktade mint i hela teatern efter detta och klockan var absolut efter åtta när detta inträffade.

Mitt i mötet bjöds vi också på en elegant introllning av Caroline Ravn som trollade med kort och bägarspel med smågrisar (se bild). Introllningen gav henne ett medlemskap i Göteborgs Magiska Klubb, välkommen.

Tre bägare blev istället en bägare och tre grisar blev en mus när Alexander Siemers visade sin rutin med den tyska(?!) musen Fritz som envist hoppade tillbaka under bägaren. Rutinen avslutades med mögelost som undertecknad blev erbjuden, men inte ville ha, tack.

Martin Rosvall ägnade en rutin som tribut till vår nyligen borgånge vän Aldo Colombini. Jag minns när Aldo besökte TV4s “Magiskt” i mitten av nittiotalet och drog det
dåliga skämtet: “Vet du vad som händer om man korsar en elefant med en
känguru? – Stora hål över hela Australien”, dåligt skämt, men det funkar ;-).

Martins kortlek blev blandad av Isidor. Korten blev väldigt blandade och Martin skyllde för en stund på att Isidor hade blandat för mycket, allt på skoj givetvis. På nåt vis hittades ändå rätt kort. Därefter visade Isidor sin fingerfärdighet med kort som dök upp på alla möjliga ställen.

Som vanligt stannade många kvar efter att mötet officiellt avslutats. Tack för detta
månadsmöte.

Text och foto: Matz Johansson Bergström

Anders Ripas foton från mötet: http://www.flickr.com/photos/ripa/sets/72157642093329374/

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.