Invigning av Kulturhuset Slottsvakten

Den 12 juli klockan 12.00 invigdes Kulturhuset Slottsvakten med pompa och ståt och massor av folk! De intressanta och omväxlande utställningarna med alltid något som passade olika intressen uppskattades, och lovord i massor gavs arrangörerna.

Trevligt att Magi-Arkivets utställning drog åt sig stort intresse – men tyvärr sågs ingen trollkarl (inte ens någon av stadens…) bland besökarna. Däremot har fler trollkarlar hört av sig och bokat in guidning kommande veckor. Jag fick många förfrågningar om jag kände den eller den trollkarlen, som besökaren var släkt med eller hade sett. (Och det gjorde jag ju…) Nu är det bara att vänta och se intresset de kommande månaderna… Nedan ett litet bildsvep från invigningsdagen.

DSC_1112

DSC_1118DSC_1122DSC_1128DSC_1129DSC_1132

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

3 reaktioner till “Invigning av Kulturhuset Slottsvakten”

 1. Christer, roligt att det äntligen händer något. Hoppas verkligen på ett stort publikintresse. Ska bli spännande att följa utvecklingen.

 2. Tack Christer för att du och Gertrud håller den magiska fanan högt!
  Ett givet besök vid nästa resa söderut.

 3. Alltid kulturelle CHRISTER –
  Mottag mina hjärtligt och djupt kända gratulationer !!!
  Det gläder mig ofantligt att trolleri-konsten /inte konsterna, det är något annat…/
  får plats i det kulturella sammanhang där den rätteligen hör hemma.
  Du skall veta att du inte är allena i båten:

  ALEXIS GRÃœSS, vilken med sin familj leder LE CIRQUE NATIONAL FRANCAIS , har bidragit enormt i din anda, hans argument som avslutar alla hans föreställningar:
  L’art du cirque, une manifestation culturelle à part entière / Cirkuskonsten, en kulturell företeelse med full rätt inom sammanhanget kultur/.
  Vi har kommit en bra bit framåt – sedan tiden då trolleri /som ju inte nödvändigtvis är ett cirkus-nummer/ och cirkus – stod utanför ett staket som bar titeln “finkultur”.

  Paris, juli 2014 – ZARRO ZARRO

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.