MIC:s majmöte

Temat för Moderna Illusionisters Cirkels månadsmöte denna gång var partytrick. Men de 15-talet medlemmarna fick först höra av presidenten Klas Larsson varför bussresan till Johnny Lonn-auktionen på Magic Bar måste inställas ”“ för få deltagare. Vi som skulle åkt med var mycket besvikna! Ryck upp er MIC-are!

Andreas Sebring demonstrerade sitt senaste trick med en specialkortlek där åskådarens tänkta resmål som land, stad och turistattraktion kan lösas av trollkarlen. Detta var ju inget partytrick men  att spela på glas och böja dess fot kan väl räknas in där.

DSC_0682 DSC_0688

Klas Larsson var flitig i dag: Sönderrivet och återställt papper (hans första Harriestrick), korttrick bl.a. ett med bortrivet hörn.

Johan Nylinder fick woodoopulver att uppenbara sig i Zeths hand och fick en ring på ett gummiband att vandra uppåt.

DSC_0689 DSC_0704

Tim Star berättade till att börja med om sin teknik då han är bortbjudan och vill visa lite partytrick ”“ lärorikt! Sen fick vi en uppvisning av många godbitar: cigarettpaket- och cigaretttrick, vatten i glas med åskådare, en bra boktest, draget kort kryper ur leken trots att den är ombunden med gummiband.

DSC_0696

Efter kaffepausen fortsatte partytrollandet. Don Feri visade hur man kan knyta en slips snabbt, vilken nytta man kan av av en plastask, mynt i duktrick, trolleri med ätpinnar, skumgummibollsrutin.

Stuart Robertson stack en kniv genom Charlie Stones kavaj ”“ mycket realistiskt.

DSC_0711

Tomas Blomberg visade också sitt första Harriestrick ”“ en Three card Monte med överraskande slut och två s.k. Barbets ”“ en med mynt och en med saxar.

DSC_0719

MIC-foton Gertrud Nilsson

När jag så berättat om allt som hänt på trollerifronten ”“ och som kommer att hända – här i Sverige (”Hänt i magivärlden” som man kallar det), så var programmet slut, men många stannade kvar och minglade eller handlade av Don Feri och Tommy Aarna.

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

En kommentar till “MIC:s majmöte”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.