Trevlig fredag!

På förmiddagen den 7 februari kom magiska vännen Bert Keding från Saltsjö Boo med en banankartong full med spännande saker till Magi-Arkivet. Historien bakom denna kartong är följande: När Jarl Hjalmarson firade sin utnämning till landshövding i Gävleborgs län fick Bengt Bergöö äran att svara för underhållningen. Eftersom Jarl Hjalmarson trollat mycket i sin ungdom och var hedersledamot i Svensk Magisk Cirkel, så höll de kontakten under kommande år. När Jarl Hjalmarson avlidit 1993 ringde hans hustru till Bengt Bergöö och undrade om han ville ta hand om Jarls trollerisaker, som fanns i ovannämnda banankartong. När Bengt blev sjuk (han avled 2004) gav han kartongen till vännen Bert. Han har sedan förvarat den och många gånger lovat donera kartongen till Magi-Arkivet ”“ idag passade det äntligen!

P1030999

Som vanligt var det med spänning jag gick igenom trollerimaterialet och visst fanns det en hel del godbitar, som kommer att införlivas i samlingarna. Alltid roligt med trollerirekvisita som kan knytas till någon ”kändis”. Tack Bert för att du tog dig vägarna förbi med kartongen!

På eftermiddagen hade Börje Pettersson ”“ aktiv i Nyköpings Kulturarvsallians och tidigare medlem av Kulturnämnden ”“ bokat in ett besök i Magi-Arkivet, som han länge velat se. Efter en rundtur satt vi länge och diskuterade kultur m.m.

P1040002

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.