Utbildningsinformation

Grubblar du på hur du ska kunna ta dit nästa steg med ditt trolleri? En trollerikurs kanske kan vara lösningen. Huvudlärare är Tom Stone. Johan Ståhl är kursansvarig.
Dessutom kommer kursen att ha föreläsare från DOCH (Dans och cirkushögskolan) inom ljud, ljus och rörelse. Det kommer alltså vara inspirationsföreläsningar med lärare som inte är trollkarlar. Vi ska inte stirra oss blinda och bara använda trollkarlar som lärare. Vi har med flit skrivit beskrivningen luddig så att vi kan utforma kursen efter deltagarna. Oavsett om du är John Houdi, Charlie Caper, Axel Adlercreutz eller en trollkarl som inte jobbar på heltid men ändå vill ta nästa steg så ska alla ha nytta av kursen. Det kommer att vara föreläsningar men även mycket i workshopform. Mycket eget arbete med nummer som känns spännande och roliga. Våra teman är inte skapade för att begränsa kreativiteten, utan för att ge tydlig inspiration. Studenterna kommer självklart att få bolla ideer med lärarna men även deltagarna kommer att jobba tillsammans i grupper för att bolla ideer och utveckla de olika ramarna. Tro mig, det kommer att vara värt tre veckor av din tid. Vi ska även försöka att få till Skypeföreläsningar med trollkarlar runt om i världen. Då är det gruppen som själva får önska, och så är det mitt jobb som kursledare att försöka få de att ställa upp. Jag tror att att det här kan vara starten på något stort. Om det blir bra så kommer vi på sikt att kunna få en 2-årig mastersutbildning. Bara så att ni vet, de eleverna kommer i så fall ha parallellklasskompisar inom cirkus och dans. Det kommer att finnas synergieffekter mellan de olika klasserna. De lägger mer pengar per elev än en läkarutbildning.
DOCH har en verkstad för trä, en för metall och en syateljé. De har dessutom fantastiska studios som vi kommer få använda och en (håll i hatten) … close-up teater! De kallar den dock för “sammanträdesrummet”. Om jag och Tom får en dag där så kommer det att vara en fantastisk close-up teater!

Det räcker om ni är i Stockholm de tre veckorna som är schemalagda. Man kan dessutom missa några dagar av det schemalagda och istället ta igen det sedan. Jag hoppas att du ska vilja söka. Det är tight med tid, sista ansökningsdatum är 15 maj. Skicka in en ansökan, det kostar inte mer än en DVD-skiva och porto.
http://www.doch.se/utbildning/fristaende-kurser-och-uppdragsutbildning/fristaende-kurser-att-soka/magi-1

Jag hoppas att vi ses i Stockholm!

Johan Ståhl

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.