Cirkus Rhodin 2015

DSC_2555Den 24 juli klockan 19.00 såg vi Cirkus Rhodins föreställning i Berg. Ett 50-tal personer satt i det fräscha tältet, där det var snyggt och prydligt och inspelad musik spelades. Diana Rhodin hälsade oss välkomna och började programmet med en dressyr med sina två hästar. Clownen Jotzo med partner framförde en restaurangsketch, som inte alls höll samma kvalitet som de kommande akterna. Tursamt nog så tog Jotzo upp sig i fortsättningen… En jonglös (inget program fanns så några namn kan jag inte bjuda på) med stavar gjorde bra ifrån sig trots en del missar. En tjej i tyg framförde ett ganska avancerat och snyggt program. Clownen fångade en “höna” i en kastrull, vilket inte låter kul men faktiskt var det! Imponerande och annorlunda var en kvinnlig artists nummer med en slags poi poi – svingobjekt med en boll fastsatt i ett snöre som svingas runt kroppen eller högt upp i luften. Clownen skulle gå på lina – och så blev det 15 minuters paus. Då kunde man rida på häst eller inta sockervadd och popcorn till mycket rimliga priser.

En ung tjej visade upp ett lindansarnummer av hög kvalitet. Hon låg t.ex. på ryggen på slaka linan och jonglerade. Clownen hade ett golfklubbnummer med jonglering och balans och en hund dök upp och stal hans golfboll ideligen. Partnern visade att hunden även var väl dresserad. Simona Rhodin, en prydnad i manegen, framförde en vacker svävande kula med sin Zombiekula. Clownen återkom än en gång  – nu med ett skrattlockande mikrofonstativ.

Så avslutades programmet med illusioner. Det är Trolle Rhodins fina illusioner som används, och illusionisten är Simona Rhodin. Elegant iförd samma dräkt – eller i alla fall en exakt kopia - som den Diana använde, när hon trollade i Cirkus Brazil Jack 1989. Assistent produceras ur box, Ringillusionen, Barricades Barrels – assistent trollas från en tunna till en annan, Dockhuset med svärd, Impaled – dam balanserande på svärd genomborras av svärdet men allt slutar lyckligt.

Final efter en och en halv timmes underhållande program. En eloge måste ges åt alla vackra dräkter och för en så här liten cirkus´ höga kvalitet på artisterna!

DSC_2561 DSC_2573

DSC_2567 DSC_2577

 DSC_2569 DSC_2579

DSC_2581

DSC_2582 DSC_2584

DSC_2588

Foto Gertrud Nilsson

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

En kommentar till “Cirkus Rhodin 2015”

  1. Stoooort TACK för utmärkt reportage av cirkus RHODIN.
    Mycket trevligt, jag kände mig som om jag hade sett det själv — så är det när man kan skriva – du är ju autodidakt och en naturbegåvning!
    Stort TACK till Gertrud för eleganta fotos – de doftar av sågspån ….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.