Cirkus Wictoria 2015

Torsdagen den 28 maj såg vi Cirkus Wictoria i Oxelösund. Min vän och medarbetare Hasse Silver såg  föreställningen redan  vid  premiären  27 mars och skrev ett utförligt referat här https://magiarkivet.se/2015/cirkus-wictoria-2015/ så jag ska bara lägga till några personliga åsikter.

Cirkus Wictoria ser väldigt snyggt och prydligt ut när man anländer, och cirkusdirektören Lars- Åke Jonsson och hans hustru Karin tar väl hand om oss, när vi anländer ”“ och en hel del ”matnyttigt” får man sig till livs.

Årets program är riktigt underhållande trots avsaknaden av något riktigt ”stort” stjärnnummer. Många små duger bra! Handstans- och kautschuk-akrobaten Uqgun Guzalnurär  ju en riktig stjärna. Och  när man vet hennes bakgrund imponeras man än mer. Hon var artist i det innersta av Kina. Kom som flykting till Sverige för två år sedan, lärde sig svenska och fick jobb på en pizzeria. Tack vare att Lars-Åke fick ett tips om henne, turnerar hon nu  i stället Sverige runt och drar ner applåder i massor ”“ och hennes framtid i cirkus är absolut tryggad! Årets cirkusartisfynd!

Clownen Professor Bluffo från Finland är ju även trollkarl men det visar han inte i år. Det roliga med Bluffo är att han framför små sketcher som ingen annan clown gör. Han assisteras av sin fru Maria.

Trollkarlen Sandro Rivoli visar saker som man inte tror gör sig i en manege – kortmanipulationer, förminskningskort, kortfångst ”“  men genom sin presentation fyller han faktist manegen. Hans partner i illusionen har ett hundnummer med ovanligt glada pudlar, vari Sandro assisterar.

Klädbytarparet Ning & Peng (ur Gao Chen-truppen) är något alldeles extra. Det var andra året jag såg paret och är lika undrande nu så då ”“ hur 17 bär han sig åt med att blixtsnabbt byta dräkt och mask. Jag har sett många quick changes akter men ingen som denna!

Missa inte Cirkus Wictoria när den kommer till din stad!

På fredagen, när cirkusen ligger i Nyköping, vill två av artisterna besöka min utställning och Magi-Arkivet ”“ det ser jag fram mot!

I Nyköping fick cirkusen inte ligga på Pelle Nilssons gamla cirkusplats vid Konservkompaniet (området har bytt ägare) , på cirkusplatsen vid Tessinsskolan fick man inte heller vara (skoltid?), så Wictoria fick lägga sig vid Träffen, på folkparkens område.

DSC_2035

DSC_2038 DSC_2040

DSC_2042 DSC_2053

DSC_2058 DSC_2065

DSC_2069 DSC_2071

DSC_2074 DSC_2076

DSC_2081

DSC_2084

Foto Gertrud Nilsson

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

2 reaktioner till “Cirkus Wictoria 2015”

  1. Fantastiskt vackra fotos – kan nog inte göras bättre.!!

    Tack till GERTRUD säger ZARRO ZARRO …… jag är säker på att alla instämmer !!!
    —————

  2. Ja, instämmer till fullo — så vackra foton ! Och även intressant och målande text. TACK !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.