MIC:s Lilljul

Den 7 december firade Moderna Illusionisters Cirkel sin Lilljul. Över 40 personer deltog i festligheterna. Det hela började lite försenat ”“ trollkarlar har svårt att passa tiderna  – med att presidenten Mattias Ericson önskade alla välkomna, presenterade  en ny junior och informerade om att styrelsen jobbar med 2016 års program. Ett troligt evenemang blir en resa till Nyköping, besök med guidning av Kulturhuset Slottsvaktens permanenta trolleriutställning, kaffe och trolleriföreställning m.m.

Så presenterades kvällens artist Leif Olberius, som fick varma välkomstapplåder.  Efter att ha introducerat sig själv lite kort fick vi se en härligt professionell akt med stort underhållningsvärde, med och utan musik. Käpp bort i tidning, sönderriven tidning blir hel, duk till riktigt ägg, såpbubblor ”“ bollar, svävande bord, myntfångst med publikassistent som fick stanna kvar vid reprutinen också, käpp från duk, ring genom käpp, duk till käpp  med duk sittande på käppen, äter papper som blir streamers ur munnen, rutin med ballong och boll, bollmanipulationer, färgändrande duk i handen, dukproduktion och Fountain of Silks, salt som aldrig vill sluta rinna.

Tyvärr sällan man ser denna typ av trolleriunderhållning. Inte underligt att Leif (tillsammans med  Gay Lundin) har varit bokade på finlandsbåtarna i tre år och får kontraktet förlängt 2016!

DSC_2728 DSC_2730

DSC_2740 DSC_2751

DSC_2747

DSC_2760 DSC_2762

DSC_2757

Så var det dags att hugga in på det stora julbordet. Större än vanligt och ”det godaste sedan 1978” sa presidenten. Vi tog god tid på oss att smaka och njuta av allt det som cateringfirman fixat fram.

DSC_2781  DSC_2786

Mynttrolleri       Så här glad blev Leif för MIC-presenterna!

Så gav Leif Olberius sin lecure. Han inledde med en kort men intensiv genomgång skådespeleri  kontra trolleri, fortsatte med många goda tips att tänka på vid framträdanden inför publik, varpå några trickbeskrivningar följde:  Litet mynt blir jättemynt, myntgrepp med normalstora mynt och med jättemynt ”“ och en hel del annat.

DSC_2771

MIC:s allt i allo Tim Star trollar för familjen Staaf

Så kom tomten Tim Star med den stora säcken och julklappsutdelning följde. Kvar återstod bara mingel och Leif var beredd att svara på frågor och Dannyman hade en väska med intressant material att sälja. Ett härligt MIC-möte var så till ända! Tack alla inblandade för fint jobb!

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

En kommentar till “MIC:s Lilljul”

  1. Det är ju inte konstigt att Leif är bra! Han har ju aldrig gjort något annat än trollat.
    Jo han var ju skådis i några år, men då “smygtrollade” han.
    Leif är en av de mest sympatiska trollare jag träffat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.