Nostalgicirkus

Varje år gästas Luxemburg av en cirkus. De reser sina tält och bygger upp ett helt litet samhälle på huvudstadens mest centrala parkeringsplats. Den tyska cirkusen Roncalli anlände i mitten av april.

120 personer turnerar med denna cirkus som har sin egen mobila infrastruktur. I ett rullande kök lagar kocken till dages meny, inklusive ett vegetariskt alternativ. Kontorsvagnen, verkstadsvagnen och den rullande tvättstugan står också uppställda på området.

Roncalli är en riktig nostalgicirkus, och stor omsorg har lagts ner på vagnar och tält. Som vuxen får man flashbacks till sin egen barndoms cirkusar.

Bild 1

Billd 2  Bild 3

Cirkusen stannade i Luxemburg i tre veckor för att sprida glädje med programmet Good Times. På premiärkvällen hälsade cirkusdirektör Bernhard Paul välkommen i manegen.

Bild 4 Bild 5I Good Times medverkar: Les Paul, Sergi Buka, Andreis Jacobs Rigolo (hade ersättare när jag såg föreställningen), The Rokashkovs, Geraldine Philadelphia, Duo Viro, Karl Trunk, Trio Laruss, Cirkustheater Bingo, Anatoli Akerman, Oriol Boixader, Devlin Bogino och Gensi Mestres.

Här följer några av mina syn/bildintryck från föreställningen

Bild 6 Bild 7

Bild 8 Bild 9

Bild 10

Christina Nyman

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

2 reaktioner till “Nostalgicirkus”

  1. När jag var liten tog min pappa med mej till Roncalli när vi bodde i Tyskland. Jag sa att jag ville bli cirkusartist 😉 Nu blev jag en trollkarl istället! Fina bilder och färger!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.