Tim Star om trollerimuseet

museumlocation1

Tack för alla positiva kommentarer, känns skönt med stöd från så många. Det kommer att bli mycket jobb att få allt klart innan vi öppnar. Kommer förhoppningsvis att få hjälp från olika håll. En som har varit en stadig hjälp är ju Mattias Eriksson som också jobbar stenhårt, själv skulle man ju inte klara det.

Det största tacket går ju till Christer och Gertrud Nilsson för utan deras stöd och den fantastiska samlingen i Nyköping skulle det ju inte kunna bli ett museum. Nu letar vi inredning samt gamla böcker för ett roligt inredningsprojekt. (Hoppas få böcker donerade, vanliga gamla böcker, ej trolleriböcker förstås.) Byggnaden har två våningar och övervåningen kommer att ha ett speciellt museum endast för trollkarlar med trollerirekvisita som bara magiker förstår sig på.

Tror att ett museum i det här området kommer att vara toppen, för vi har så många besökare varje år till vår hantverksby, och vi ligger ju bara några kilometer från Kolmårdens Djurpark. Djurparken räknar med omkring 550 000 besökare per år, och för att åka till och från parken, så åker man förbi vår hantverksby.  Det finns flera restauranger, glasstånd, båtklubb samt en stor campingplats runt Hantverksbyn. Kan inte tänka mig en vackrare plats för ett trollerimuseum (se bilden). Hoppas också att detta ska väcka ett stort intresse för trolleri hos alla besökare. Vi är förstås öppna för förslag och idéer!

Tim Star

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

En kommentar till “Tim Star om trollerimuseet”

  1. STRÅLANDE MAGNIFIKT FOTO !!!!!!!!!!
    Naturskönheten i sig själv kommer att få folk att besöka trakten – och därmed kommer – några – att njuta av muséet.
    ZZ.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.