TROLLKARLEN

TK4-2013_WEBB_webcover

2014 års tredje nummer av Svensk Magisk Cirkels facktidskrift TROLLKARLEN kom häromdagen. Detta är nr 3 & 4, ett dubbelnummer alltså, så kvoten 4 nummer per år är nådd. Då numret har 56 sidor och det dessutom är den bästa TROLLKARLEN som getts ut på många år, så bör medlemmarna vara nöjda.

Numret inleds med ett par annonssidor, bl.a. om SM i Magi i Jönköping 6-8 mars. Presidenten Ray Matson har ordet och vill bl.a. ha och veta om aktiviteter ute i landet. (Tja, det finns en trolleriutställning i Nyköping ”“ kan det vara något?) Referat från domarkursen i Halmstad, om Mario Lopez´ lecture, om trolleriutbildningen på högskolenivå, om ett möte med Theo Jansen. En lärorik artikel om att fota trollisar, massvis med goda råd hur man marknadsför sig och sitt trollande alldeles gratis, en bokrecension. Och så redaktören Axel Adlercreutz´ artikel ”Att föda en föreställning”. Den handlar om Magie Nouvelle, något som ”“ hittills i alla fall ”“ vi knappast visste något om. När man läser om arbetet som gjordes här så förvånas man över att det över huvud taget blev tid över till någon TROLLKARLEN”¦ Lennart Greens ”Hur många ögon har en kortlek” var annorlunda. 4 trickbeskrivningar följer, en Stefan Schützer-intervju och så presenteras SMC:s fantastiska bibliotek i ord och bild.

Mycket bra att föreningens medlemmar ställer upp när redaktören ber om hjälp med artiklar ”“ då blir det en bra facktidskrift! 

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.