TROLLKARLEN

Dagen före julafton fick Gertrud och jag våra nummer av TROLLKARLEN. Nr 243-244, nr 2-3 2015. 40 sidor A5-format, svart tryck med pärmar i färg. Detta numret var det första med Christina Nyman som redaktör. GRATTIS Christina ”“ detta är det bästa numret av TROLLKARLEN på många år!

untitled

”It´s about time ” sa Hans Crispin, när han utnämndes till hedersledamot i SMC ”“ och det har han alldeles rätt i! Mera därom på sidan 5. ”Lär känna styrelsen” var en mycket god idé. De flesta däri är nya ansikten, som de flesta medlemmar inte har en aning om vem de är ”“ men nu vet vi! ”En doft av FISM” ”“ äntligen ett referat från årets FISM-kongress! 11 deltagare ger oss sina synpunkter på kongressen. Upplysande! Artikel om en ödmjuk kille på prispallen ”“ Håkan Berg. Johan Ståhl lyckades få till det få trodde ”“ att få till universitetskurs i magi. 5 elever ger sina synpunkter på kurserna. Christina berättar sina specielle minnen från Magic Weekend 2015 till Arto Airaksinens foton. Så får vi veta lite om SMC:s juniorverksamhet som Hanna Gunther leder. Vi hör gärna mera om denna verksamhet då och då! Och så precis det jag önskat ”“ upplysningar och detaljer om Askalexander.org, där vi kan läsa alla TROLLKARLENS tidigare nummer. Fantastiskt! Själv påmindes jag av bilden på sidan 36 om när man satt och skrev all text på skrivmaskin och klistrade textlappar på Gertruds foton,  för att sen låta tryckeriet göra tryckplåtar därav”¦

Man har planer att ge ut nr 4 2015 nästa år. Dumheter ”“ stryk nummer 4 och börja med nr 1 2016 så fort som möjligt, så kanske vi kommer i kapp och får ordning på det hela. Nr 4:s sidor kan läggas på 2016 års nummer, så Christina får plats med alla sina idéer. Och ta lite tunnare papper, så går tidningen lättare att läsa.

Vi ser verkligen fram mot kommande nummer av älskade TROLLKARLEN!

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.