Cirkus Brazil Jack 2016

Den 31 augusti kom Cirkus Brazil Jack till Nyköping. Man hade blivit hänvisade till platsen i Folkets Park, men Brazil Jack är ju ingen liten cirkus, så där fick de ju inte plats. Det blev till att istället slå upp tältet vid Tessin-skolan. Trots att troligen många, liksom vi, åkte till fel plats innan vi läste platsändringen, så var tältet så gott som utsålt, när föreställningen började klockan 18.00.

Trolle Jr och clownerna skojade lite tillsammans med en bil innan alla artisterna kom in tillsammans med Carmen Rhodin, som hälsade välkommen – och orkestern spelade. Quincy Azzarrio gjorde ett elegant handstansnummer. Vi har sett henne förr ”“ men då som halvdel i Azzarrios Sisters. Rosi Hochegger och hennes nio hundar, som sprang ut och in i sitt stora ”hus”, förorsakade stor glädje bland publiken. Ett roligare, mera fartfyllt och skickligare hundnummer är svårt att hitta!

RosiHocheggermedsinahundar

Nicol Nicols dansade verkligen på lina, och hans kvinnliga partner dansade i manegen samtidigt. Nicol hoppade bl.a. genom eldring och lyckades väl med den svåra framlänges saltomortalen.

LindansarenNicolNicols

En av clownerna hade problem med en mikrofon samt sjöng. Hästen Scout, som framförs av Rosi Hochegger, blev en publikfavorit! Att hästen inte ville hoppa var inget fiasko utan en skrattsuccé, och när Scout sen lägger sig så skönt på sin säng får hen många välförtjänta applåder.

RosiHocheggermedScout

Clownerna Josè Michels gör det välkända numret med fyra herrar ur publiken och fyra pallar. Och där satt de och kunde inget annat, när pausen började och ridning på hästar skedde.

Jessyka Jaster inledde andra avdelningen med sitt antipodistnummer, där hon jonglerade med mattor och ett eldkors. Duo Costache visade ett perchnummer med percher så höga att man inte trodde de skulle få plats i tältet! Bland annat snurrade den kvinnliga partnern runt i en ”MC” i en ring högt upp i en av percherna. Nervpirrande nummer! Så kom hela Josè Michelsgruppen in. Mycket tvålskum blev det ”“ men tack för att vi slapp vattennumret! Och så avslut med deras härliga musikaliska inslag.

VarldsclownernaJoseMichels

The Jasters var finalnumret. Armborst och knivkastning av hög klass. Man måste nog lita ordentligt på sin man, när han får skjuta bort ett äpple från huvudet!

NervkittlandeTheJasters

Stor final och applåderna ville inte sluta efter ”Simply the best”, som programmet döpts till. Tack Carmen och Trolle jr för trevligt bemötande!

Foton från Cirkus Brazil Jack

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.