Cirkus Wictoria 2016 (nr 2)

Nyköpings första cirkusbesök 2016 bjöd Cirkus Wictoria på. De gav sin föreställning klockan 19.00 tisdagen den 17 maj och hade turen att ha bra väder. De låg vid Träffen, den gamla folkparken, och det fungerade även om det är lite trångt. Hasse Silver har redan recenserat Wictorias föreställning här https://magiarkivet.se/2016/cirkus-wictoria-2016/ men programmet har ändrats något sedan premiären, så jag ger också mina åsikter, vilket jag för ovanlighets skull gör med poäng.

När musiken spelar upp den rytmiska cirkusmusiken och alla blinkande lampor tänds, så kommer den riktiga cirkusstämningen automatiskt. En av clownerna Di Lellos gör en kort kul entré med ett gag med lysande lampa innan alla artister kommer in och visar upp sig. Cirkusdirektören Lars-Åke Jonsson, som också är konferencier under hela föreställningen, hälsar välkommen och showen kan börja. 

Sara Tarantini gör ett fartfyllt och djärvt uppträdande i rep. 8 poäng. Den unga generationen Tarantini, den 15-åriga dottern Jasmina och två små barn, gör ett nummer med getter som hoppar och balanserar riktigt bra. 6 poäng. Clownparet Di Lellos får 2 poäng för clowneriet men 9 för det musikaliska framträdandet.  Karolina och Ladislav Kaiser arbetar med piska och knivkastning och får 4 poäng. Veronica Sulcova är antipodist med snurrande mattor på händer och fötter ”“ 8 poäng. Maria Bizzarro visar svärdbalanser i manege och på hög stege – 7 poäng. Före pausen gör clownerna ett kort gag med ett ljus ”“ 5 poäng för idén. 

Under pausen bjöds på kaffe men jag saknade varm korv”¦ Kamelerna var i gång utanför tältet. 

Duo Paschenko är två kraftatleter, vilket man inte kan tro när man ser dem – inte mycket till muskler där inte. Men de kunde sina saker ”“ 10 poäng. Di Lellos återkom ”“ nu med en slags spegelsketch helt utan poänger ”“ den kvinnliga partnern kunde dansa tåspets och såg jätteglad ut, men det kan bara bli 3 poäng i alla fall.  Anthony Tarantini framförde sina tre kameler varav en var debutant ”“ hen hade bara en dag tidigare börjat sin cirkuskarriär, som hen klarade galant. 7 poäng. Toppnumret utan tvekan i år är Alan Suluc ”“ jonglör med upp till nio studsande bollar och ett högt tempo både i bollar och fötter! 10 poäng för jag har bara så många att ge tyvärr. Clownparet kom nu med spel på klockor – 5 poäng. Ladislav Kaiser gjorde ingen människa glad i sin entré, men när han och hans partner väl kom upp på höglinan, så blev det ett högklassigt nummer med spänning. 9 poäng. 

Final med bl.a. clowner i självlysande kostymer. De långdragna applåderna markerade att publiken var mer än nöjd med det hela två timmar långa programmet. Välkommen igen Cirkus Wictoria!

DSC_2926 - kopia DSC_2929

DSC_2931 DSC_2935

DSC_2938 DSC_2946

DSC_2943 DSC_2953

DSC_2963

DSC_2966

Foto Gertrud Nilsson

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.