GOTT NYTT ÅR!

Ett varmt tack till alla som medverkat till att bloggen har kunnat presentera så många intressanta nyheter och recensioner under det gångna året. Välkomna under 2017 både läsare och medarbetare!

Varje jul brukar vi skicka ett brev till släkt och vänner.  Jag blev uppmanad att publicera årets här, så här kommer ett utdrag ur det.

Nu är det nytt år igen! Åren går fort när man har roligt, sägs det, men även om man inte skrattar nonstop, så rullar det på. Christer fyllde 85 i år och Gertrud ligger inte så långt efter. Men vi är lyckliga nog att vakna varje morgon och kan stiga upp ”“ en härlig förmån!

En husbilsresa i strålande vårsol med träff med många magiska vänner har vi gjort i år. Senare kom vi på att det var den sista husbilresan för vår del ”“ till våren säljer vi vår trotjänare.

Norrköpings kommun hade ett hus i hantverksbyn i vackra Sandviken, Kolmården, lämpat för ett trollerimuseum, och därmed kunde Tim Stars dröm om ett sådant bli verklighet. Och ett ypperligt tillfälle blev det för mig att deponera hela min samling hit. Tim Star och Mattias hämtade bortåt 100 fulla flyttkartonger m.m. Detta ställde Tim ut på ett mycket attraktivt sätt, så bättre kunde lösningen för mig inte bli! Hela Magi-Arkiv-källaren är nu tom och uppsagd. Ett bekymmer mindre. Sveriges Trollerimuseum (http://sverigestrollerimuseum.se) invigdes med pompa och ståt och massvis med besökare den 10 juli. Resten av säsongen var det en strid ström av imponerade besökare i museet!

Vi är fortfarande aktiva i Kulturhuset Slottsvakten i Nyköping, där en av de många intressanta utställningarna är vår trolleriutställning. Den lockar förstås trollkarlar, och vi har haft många vänner på besök, t.o.m. från Norge. Även TV var på besök, och det magiska inslaget sändes över hela Sverige. Rolig är gemenskapen i Slottsvakten liksom de trevliga festerna vi har där.

Som vanligt har vi besökt alla turnerande cirkusar och glatts åt fina, underhållande program.  Vi retar oss på Djurrättsalliansen och liknande, som menar att cirkusdjur utsätts för djurplågeri och vill ha bort ”vilda” djur utan att ha den minsta kännedom om hur cirkusar fungerar eller vill veta detta.

I december hade vi ett antal av Magi-Arkivets cirka 2000 trolleriaffischer med på en auktion hos Potter & Potter, USA. Det gick riktigt bra! När ett objekt får utropspris på dollar 3000/4000 och det går för dollar 8500, så blir man ju glad.

Vi slutar denna lilla nyårshälsning med att önska ETT GOTT NYTT 2017!

Gertrud & Christer

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.