Invigning av Sveriges Trollerimuseum

DSC_3055

DSC_3083

Solen sken från en molnfri himmel, massvis av barn och vuxna hade samlats på platsen framför museet klockan 11.00, när Tim Star hälsade välkommen och berättade om museets tillkomst samt kunde läsa upp lycka till-hälsningar från Penn och Teller och många andra Las Vegas-trollkarlar, Carl-Einar Häckner, Zarro-Zarro från Paris med flera.

DSC_3062

Christer Nilsson talade och sade att detta var en stor dag! Efter att ha samlat i 70 år hade nu samlingen fått ett riktigt hem. Han tackade även alla som under åren donerat material ”“ och många flera.

DSC_3064

Så var det dags för Dannyman, klädd som en riktig trollkarl, att bjuda på komiskt trolleri. Halsduk genom halsen, Kaninen Pelle, stelt rep, ringspelet med pojke, 20th Century Silks, målarboken och Parasollillusionen.

DSC_3070 DSC_3073

Invigningsceremonin tillgick så att Christer Nilsson fick klippa av ett rep, och det var dags för alla nyfikna att komma in och se de omfattande utställningarna. Och intresset var stort! Flera personer lämnade gåvor till Trollerimuseet. Bland andra var ordföranden i Kulturhuset Slottsvakten, Nyköping, på plats och önskade lycka till med en blombukett.

DSC_3096

DSC_3087

Martin Nilsson gick omkring och close up-trollade för alla som ville se ”“ och det var många! Ballongprinsessan hade gjort flera jättestora ballongdekorationer, och hon stod, klädd som en kanin, och skulpterade ballongfigurer hela dagen. Hennes kö var lång!

DSC_3059 DSC_3111

DSC_3103

Efter ett tag var det dags för ännu en trolleriakt ”“ Klas Kalas. Flaskan i påsen, duk bort i handen,  Misslyckade flaggan,  Pom-Pom-staven ”“ oftast assisterad av något barn.

DSC_3116 DSC_3123

Det fanns varm korv, sockervadd, dricka , kaffe med mera att intaga, och här jobbade många MIC-medlemmar liksom såsom guider i museet. Givetvis tog många närvarande tillfället i akt att också besöka de olika hantverksbodarna. Eller bara njuta av sommaren och den fantastiska utsikten över Bråviken.

Sista trollkarlsframträdandet stod Magic Ramondo för. Rött och vitt rep, golfbollspåse, 3 olika långa rep, B-Wave, ring trollas bort för dam, löpsedeln, avklippt rep, duk i handen, Parasollillusionen.

DSC_3126 DSC_3138

När Gertrud och jag åkte hem vid 15.00-tiden, fanns det fortfarande mycket folk i farten som ville titta in i Sveriges Trollerimuseum. Det lovar gott för framtiden! Tack Tim Star med hjälpare som ordnat denna invigning som klaffade perfekt och som lockat så många ”“ både trollkarlar och lekmän.

IMG_3059

IMG_3060

IMG_3054

IMG_3057

IMG_3058

Foto Gertrud Nilsson, Håkan Romlin

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

8 reaktioner till “Invigning av Sveriges Trollerimuseum”

  1. Det är bara att lyfta på trollerihatten och gratulera, vi kommer ner i augusti….
    Bra jobbat av alla…

  2. Stort Tillykke Christer, Gertrud og Tim med det nye Trolleri Museum, det er et Fantastisk plus for hele den Magiske Verden i Sverige… som alle vi andre i Skandinavien også kan have en stor glæde af … TAK ! til alle de der har fået det til at bliver virkelighed. Glæder mig til at Besøge jer

  3. Grattis till alla inblandade, vad bra det blivit. En stor eloge till Tim Star och alla medhjälpare, och vad roligt för Christer och Gertrud Nilsson att det äntligen blev en lösning på vad det skulle bli av deras stora samling. Verkligen roligt, måste komma att se detta en dag.

  4. Vackert museum, vacker plats och vackert väder. Vad kan man mer begära? Tack alla berörda!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.