Magi-Arkiv-flytt

Fredagen den 27 maj kom Tim Star och Mattias Ericson med släpvagn för att flytta trollerirekvisita från Magi-Arkivets källarlokal till det blivande Sveriges Trollerimuseum i Kolmården.  Klockan 0930 hade vi turen att kunna parkera bil med släp precis utanför källarlokalen, och sen var det bara att fylla flyttkartong på flyttkartong med allt möjligt i trolleriväg. Det hade blivit 28 stycken fulla kartonger när jobbet slutades klockan 15.00. Dessutom en hel del större rekvisitor och tavlor som var för stora för att få ner i kartonger. Som final baxades två illusioner uppför trapporna och in i släpvagnen!

Vi tog en stunds lunchpaus vid 13.00-tiden, då Tim Star bjöd på mig och Mattias (Gertrud var på bridgeavslutning) på en Kinarestaurang.

Det kändes lite konstigt att se hyllornas innehåll drastigt minska, men jag känner faktiskt att det är nödvändigt, och allt kommer ju att finnas kvar – fast på annan plats. Och trots allt så finns minst lika mycket till i min magi-källare, men detta kommer nog också att få åka till Kolmården vad det lider”¦

P1040995

En bra början!

P1040996

Även småsaker ville Tim Star ha med i flytten

P1050006

Här ska Conradi-Horsters Die Eintagsfliege (1925) packas för flytten

P1050002

Det börjar glesna på hyllorna

 P1050009

Tur att släpet var stort!

P1050013

Här åker Harries´ tillverkning av Substitution Trunk

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

2 reaktioner till “Magi-Arkiv-flytt”

  1. Skönt att det löste sig.
    Hela trolleriSverige har ju fasat över vart samlingarna skulle hamna, när du inte orkar längre.

  2. Med den känsla och kunskap för magi som Tim Star besitter, och med den glöd och arbetsglädje som Mattias Ericson har kan det inte bli mycket bättre. Vilken nystart det kommer att bli av den enorma samling som ligger i Christer Nilssons MagiArkiv. Önskar verkligen lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.