Magikeren

Kai Andersen skrev på sin mycket aktiva blogg ”Tryllesiden” om nr 1 av Magikeren. https://tryllesiden.wordpress.com/2016/01/27/for-anledningen/#more-114

untitled

Men detta är faktiskt inte nr 1 av Magikeren! I april 1925 gav Terje Nordnes ut det första numret av Magikeren.  Det var en mycket enkelt framställd tidning i få exemplar, men tidningen utkom varje lördag  ”“ alltså 52 exemplar per år! Den 10 april firade Magikern ”1aars jubilaeum” och just det numret finns i Magi-Arkivet.

När Terje fyllde 75 år 1980 så gratulerade jag honom med detta inbundna nummer. Terje blev mycket glad för han hade inte något av dessa första exemplar bevarade.  Efter Terjes död 1985 gav Eva tillbaka detta nummer till Magi-Arkivet.

Jag ägde tidigare flera av dessa första nummer, men de donerade jag till en samlare, som hade alla andra nummer av Magikeren komplett, då jag inte räknade med att någonsin få hela Magikeren komplett”¦ Det finns idag, vad jag vet, bara en enda samling som har Magikeren helt komplett ”“ alltså med alla de första exemplaren också!

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.