Sveriges Trollerimuseum

Så blev det ännu en fin dag hos Tim Star och Jannet i Kolmården. Gertrud och jag var ju lite nyfikna på hur det blev i glasmontrarna när alla saker i de 28 flyttkartonger, som Tim Star och Mattias var och hämtade i Magi-Arkivet, blev inplacerade. Jo, alla montrarna i nedre våningen blev fyllda. I de övre rummen finns massor av fina hyllor som Mats Ungerstedt donerat, och där finns det mycket plats kvar. Så snart går nästa flyttlass Nyköping-Kolmården”¦

Vi drack kaffe i solskenet utanför museet, som nu fått en ljusskylt med Jannet-tillverkad fin text, men den stora skylten väntar vi på. Jag var tvungen att gå in och beundra museet flera gånger. Mitt material ”“ och Tim Stars – gör sig så mycket bättre i den här miljön! Och diskussioner fördes om vidare tillskott. Trots att museet inte öppnat än, så slinker det in en och annat turist som blir imponerad, berättade Tim Star.

Vi avslutade besöket med en lunch på den närbelägna restaurangen Sjöstugan, där vi satt under ett jätteparasoll medan solen glittrade i vattnet precis utanför. Här är otroligt vackert, och en skönare plats för ett trollerimuseum kan man nog inte hitta! Förutom att museet har en ”föreståndare” som kan fixa till gamla rekvisitor så att de blir i användbart skick. Grattis TrolleriSverige!

!cid_part1_5D8FA178_1D713455@timstardesign

!cid_part2_D846E8E2_868F32E7@timstardesign

!cid_part3_9CB4374C_C1DE0B7E@timstardesign

!cid_part5_6977AD3A_691DFFDD@timstardesign

!cid_part4_AC9A9FCA_B0DC27C9@timstardesign

!cid_part6_C47449DF_C6397CE8@timstardesign

Foto Tim Star

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

14 reaktioner till “Sveriges Trollerimuseum”

 1. UTMÄRKT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Hela familjen HARRIES gläder sig, både de i himlen och de som väntar…

  ZARRO ZARRO, PARIS, JUNI 2016.

 2. Christer, vad roligt att läsa ditt inlägg om Sveriges TrolleriMuseum, och att det verkar bli så bra. Ser verkligen fram mot att komma en sväng. Till Zarro Zarro vill jag bara säga att det är fler än familjen Harries som gläder sig, inte minst att alla som skänkt dyrgripar till MagiArkivet, och dessa trolleritillbehör som nu kommer till mer allmän beskådan.

 3. GRATTI til den Svenske Magi verden, att alt det som Christer i mange år har samlet til sit samling nu bliver bevaret, och viser for alle på ett nytt sted. Gläder mig til en gang att se det nye TROLLERI MUSEUM… Tack til de folk , som önsker att bevar historien !

 4. Det glädjer oss alla trolleriintresserade att detta trollerimuseum har blivit så fantastiskt bra! En verklig höjdare! Tack till Tim Star, Christer, Gertrud och andra som varit med i denna skapelse!

 5. Detta är verkligen en glädjande nyhet för trollerikonsten, inte bara i vårt land utan detta lockar även utländska besökare. Få förstår nog arbetet, dels med Magiarkivet, dels med trollerimuseét. Fantastiskt bra jobbat!

 6. Får planera in ett besök där 👍🏼
  Var ju ett antal åt sedan jag var på besök hos dig och fick njuta av allt magiskt

 7. Ett stort tack till Christer, Tim och övriga inblandade för ert fantastiska arbete. Och er insats för att ge magin en ovärderlig inblick i sin historia.

  Det gläder mig enormt att det gick att skapa en så bra lösning och en så fin utställning för Christers livsverk.
  Ser fram mot ett besök så snart det blir möjligt.
  Magiska hälsningar
  Dag Lofalk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.