Besök i Sveriges Trollerimuseum

Åter ett antal försvinnade timmar i Sveriges Trollerimuseum! Conny Ray och Ulla kom idag den 30 maj för att för första gången se det färdiga museet och dess gedigna innehåll.

Dagens besökare Conny Ray, Ulla, Gertrud samt värdparet Tim Star och Jannet

Conny Ray hade med sig en kartong med trick till samlingarna, och alla var faktiskt nytillägg! Välkommet! Och själv fick jag mottaga beviset på att jag blivit hedersmedlem i Göteborgs Magiska Klubb!

Conny Ray verkade synnerligen belåten med hur resultatet blivit ”“ han och Ulla var på besök när lokalerna var helt tomma. Nu var det en enorm skillnad! Efter någon timmas genomgång med många rop från Conny Ray ”Det där tricket kommer jag ihåg!”, så tog vi lunchpaus och begav oss till trivsamma Ettans kök strax intill med utsikt över Bråviken. Tyvärr var det idag en lätt regnig dag.

Åter i trollerimuseet så blev det genomgång av allt som finns på andra våningen, och sen bjöd Tim Star och Jannet på kaffe och jättegod tårta. Tim Star har ju så otroligt mycket att berätta, och det är en fröjd att få lyssna på några smakprov. T.ex. när han som ende man i en sykurs lärde sig sy sin frack ”“ ingen kunde leverera en i den färg han ville ha ”“ så vad göra!

Gertrud och jag har ju sett museet åtskilliga gånger, men varje gång vi kommer så har Tim Star lagt till något nytt! Denna gång fanns den av Solland skänkta ormkorgen, helt restaurerad och i fullt funktionerande skick, på plats.

Christer och Tim Star vid Ormkorgen (foto Conny Ray)

Jag såg också en tavla som Göran Klyve skänkt med en massa foton från David Copperfields besök på den Nordiska kongressen i Nyköping 1989, där han skriftligen tackar för umgänget med svenska trollkarlar och Göran för ett av hans trick.

Många trevliga timmar senare fortsatte Conny Ray och Ulla till Nyköping, där vi i uterummet fortsatte pratandet ”“ när trollkarlar möts saknas inte samtalsämnen! En matbit och våra vänner åkte till sitt hotell, för att dagen därpå åka hem till Lerum. Alla är vi nu ännu några glada minnen rikare!

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.