Cirkus Olympia 2017

Den 9 juni gästar Cirkus Olympia Oxelösund. Dagen innan hade man varit i Trosa, och där hade man utsatts för omfattande sabotage. 100 plakat hade försvunnit, på andra hade det sprayats med svart färg. Text som “djurplågare” och kors hade målats. Skyltar för 5.000:- hade förstörts. Olympia har cirka 25 djur med sig, och givetvis är det inte fråga om något djurplågeri – djuren är ju som familjemedlemmar och älskas, annars skulle de inte utföra det det gör i manegen. Kontroller görs regelbundet av länsstyrelsen. Mycket tråkigt att personer som inte vet något om cirkus utför sådana här sabotage!

Solen sken över det vackra tältet, när vi anlände till Ramdalen i Oxelösund, och vi blir som vanligt väl mottagna. Henrika Bengtsson berättar att här hade det varit lugnt i motsats till Trosa. Överallt är det prydligt och snyggt, och personalen är trevlig. Tyvärr var tältet bara halvbesatt när föreställningen började klockan 18.00. Clownen Sidney Balder inledde tillsammans med en “mekanisk kvinna”, vilket var en lite svag inledning. Niclas Bengtsson hälsade välkommen, och Diana Nikuliceva framträdde fartfyllt i silk loops och mycket rök. Pausclownen Balder jonglerade och fångade bollar i sin hatt. Ett stort, grant piano rullas in, och på detta utför Trio Gaspar mycket avancerade rola-rola-trick. Pappa Gaspar börjar varpå sonen, klädd som cirkuspersonal, hoppar in och misslyckas. Men efter omklädsel visar sig han inte ligga så långt efter pappa vad det gäller balans på de svåraste rola-rola-rekvisitorna. Imponerande! Henrika Bengtssons alla hundar kommer inkörande i bil förd av Simon och får visa framtassarna ordentligt! Riktigt duktiga hundar! Pausclownen Balder har problem med sitt piano, som till slut visar sig innehålla en ko! Niklas Bengtsson framför en exotisk mix av häst, kamel, lama, ponny och get. Vackra djur! Rogerio Concalves är en skicklig jonglör, som behärskar tennisrackets, bollfångst i fickor och bumeranger. 

Under pausen var det hästridning för de som önskade. Två cirkusakademievänner – Johan Vinberg och Tino Rivero – kom överraskande och hälsade. De hade valt Oxelösund för att få se Olympias program.

Ester Viljanen, som gör sin första cirkussäsong efter cirkusexamen i Lathis, visar ett stiligt men lite enformigt trapetsprogram. Ester kom senare i programmet att spela cello till Jessicas frihetsdressyr. Sidney Balder kommer in som trollkarl och visar Indiska repet och rep genom halsen. Helt plötsligt tappar han huvudet, och detta repeteras flera gånger utan att det blir upprepningar. Han får även huvudet att sväva a la Zombie. Sidney fick ut mera av ”tappa huvudet-tricket” än någon annan jag sett utföra tricket. Trio Caspar återkom ”“ nu med sin komiska taxi. En bil av väldigt finurlig konstruktion! Jessica Bengtsson framförde en frihetsdressyr med sex stycken helsvarta frieserhästar. Mycket härligt att titta på! Pausclownen tar en pojke till hjälp för att roa med två flaskor vatten. Rätt val av pojke! Programmets sista nummer var Trio Nistorov ”“ ett rullskridskonummer i toppklass! Tyvärr ser man inte rullskridskonummer så ofta numera, så detta var härligt att se och imponeras av. En man från publiken fick medverka och jag skulle inte velat vara i hans kläder”¦ Stor final klockan 20.00.

Tänk vad ett bra cirkusprogram piggar upp! Tack Cirkus Olympia för en härlig kväll!

 

 

                                                                        Sidney Balder foto Cirkus Olympia 

Foto Gertrud Nilsson

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

En kommentar till “Cirkus Olympia 2017”

 1. ROLIGT ATT LÄSA OM CIRKUS OLYMPIAS SUCCÉ.

  ÅVERKAN PÅ PLAKAT – MÅ RIMLIGTVIS FALLA UNDER ALLMÄNT ÅTAL –
  OCH SKALL ANMÄLAS TILL POLISEN.
  EGENMÄKTIGT FÖRFARANDE ….. ELLER HUR JURISTER VILL BENÄMNA
  DESSA HANDLINGAR.
  DE SOM ANGRIPIT CIRKUSENS EGENDOM MÅ STÄLLAS TILL ANSVAR.

  GÖTEBORGS POSTEN//GP/ HADE, I SIN TID, EN ARTIKEL:
  INGET KRUS FÖR BÖSSEN / EN BUSE, FLERA BÖSS/.
  ZARRO ZARRO, PARIS, JUNI, 2017.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.